Kuortaneella on hyvä meininki

Kuortaneen kunnan visiossa 2025 on kovat tavoitteet: Kuortane on elinvoimainen, kasvava ja uudistushenkinen paikkakunta.

Tätä visiota tukee vahvasti tulevien vuosien investoinnit. Meillä on hyvä kehittämisvauhti päällä. Vireillä tai jo käynnissä on useita merkittäviä rakennushankkeita, joissa osassa kunta on rakennuttajana ja omistajana sekä osassa kunnalla on välivuokraajan rooli.

Maailman suosituin urheilulaji jalkapallo on tullut Urheilulukiomme lajiksi. Varaudumme myös uusien lajien tarjontaan. Palloiluareena rakentuu yhteistyössä Urheiluopiston kanssa Kuortanehallin viereen. Siitä seuraa lumipalloefekti: opiskelijamäärät kasvavat, lukiota laajennetaan ja tarvitaan lisää oppilasasuntoja. Lukioinvestointi mahdollistaa lähes 300 oppilaan koulun tulevina vuosina. Ja mikä parasta, näin turvaamme toisen asteen lukio-opiskelun myös omille kuortanelaisille nuorille.

Investointien ohella Kuortaneen kehitystä viedään eteenpäin kaavoituksella. Asemakaavoitus Alvarin uutta alakoulua varten on satsaus lapsiin ja kuntamme houkuttelevuuteen. Valmista pitäisi olla vuonna 2021. Kevyenliikenteenväylä valtatie 66 varteen ja Kirkkotien parannus nytkähtävät käyntiin niin ikään asemakaavan muutoksella. Kevyenliikenteenväylät ovat sekä turvallisuustekijä että hyvää kansanterveystyötä. Tieosuus Mäyrystä maakuntakeskukseen on ollut päättäjien murheenkryyni jo pitkään. Vuoden 2021 investointisuunnitelmaan on merkitty valaistus Mäyryn ja Seinäjoen kuntarajan välille.

Kuismankartano eli 30-paikkaisen tehostetun palveluasumisen yksikön rakentaminen pääsee vihdoin vauhtiin. Ensi vuonna tähän aikaan asukkaat ja henkilökunta voivat palata kotiin Ähtäristä Kuortaneelle.

Kuortaneella on aidosti vahva brändi: Liikunta ja hyvinvointi. Se tunnustetaan maakunnassa ja tunnetaan valtakunnallisesti. Sen eteen pitää tehdä jatkuvasti väsymättä töitä.

Kaikenkaikkiaan Kuortaneella on henki päällä. Haluamme harkitulla riskinotolla osaltamme kannustaa ja mahdollistaa eri toimijoiden kehittämistyötä.

Annu Ridanpää-Taittonen

Kuortaneen kunnanhallituksen puheenjohtaja,

kansanedustajaehdokas