Kuntavaalit 2021: Unelmien toteuttamisella hyvinvointiin

Suomalaisilla on unelmia ja unelmien toteutuksesta seuraa hyvinvointia. Suomalaiset eivät unelmoi pelkästään itsensä, vaan myös tuntemattomien puolesta ja unelmat ovat konkreettisia ihmisiä lähellä olevia arkisia ja mahdollisia hoitaa toimivan päätöksentekokoneiston avulla.

Suomalaisten unelmissa nousee keskiöön unelma siitä, että kaikille pätevyyden omaaville, ammattitaitoisille ihmisille asuinpaikkakunnalla tai sen läheisyydessä olisi työtä ja toimeentulo olisi näin taattu ja lomautukset ja pätkätyöt poistuisivat.

Unelma on myös terveydenhoitopalveluihin pääsemisestä nopeasti eikä kuukausien kuluttua sekä koululaitoksesta, jossa opiskellaan monipuolisesti arkielämässä tarvittavia matemaattisia ja kielellisiä tietoja ja taitoja, kulttuurista, historiallista, ympäristöllistä ja terveystietämystä, liikuntaa, kädentaitoja, kotitaloutta ja tietoteknisiä taitoja. Koululaitos huomioi myös lahjakkuudet ja edistää lahjakkaiden lasten oppimista esikoulusta lähtien vähän nopeamassakin tahdissa.

Unelmoidaan myös, että monipuoliseen ja edulliseen harrastustoimintaan olisi mahdollisuus kaikilla halukkailla ja edulliset liikunta- kädentaito- ja virkistyspalvelut olisivat helposti saatavilla sekä arkena että pyhänä.

Edellisten lisäksi unelmoidaan viihtyisästä kaupungin keskustaajamasta ja ympäröivistä kylistä asuinympäristönä, joissa kaikissa infra on kunnossa, hyvästä pienyrittäjien luomasta palvelutasosta monipuolisine palveluineen, puhtaasta, viihtyisästä ja turvallisesta elinympäristöstä, toimivasta joukkoliikenteestä ja vihreyden säilyttämisestä ympäristössä.

Sirpa Korpela-Leppälä,

Alavus (SDP)