Kuntavaalit 2021: Rautarouvalla hämmästyksen sormi kummastuksen suussa

Se tapahtui taas. Vuosikaudet on huudettu päätöksenteon avoimuuden perään, ja sitten taas. Mikä kumma juttu tämä sisäpiirimäisyys täällä Ähtärissä on, kun kaupunginvaltuutettu lukee samat uutiset yhtä yllättyneinä kuin muutkin kaupunkilaiset?

”Iloisia uutisia tulee tällä kertaa Ähtäristä, jossa uusi viihde- ja tapahtuma-alan yhtiö Ähtäri Events Oy käynnistää toimintansa avaamalla keskustassa sijaitsevan yökerho Club B52:n perjantaina 4.6.2021. Uusi yhtiö tuottaa ohjelmaa muun muassa Hotelli Mesikämmeneen ja Ähtäri-hallille.”

Ensin tuli mieleen kysymys, oliko hyvä vai huono uutinen? Ketkä tässä ovat yhtiökumppaneita? Entä rahoitus? Mikä juttu tämä nyt kaiken kaikkiaan on?

Unohtaa ei sovi, että kunnan lakisääteiset tehtävät liittyvät edelleen seuraaviin palveluihin: koulutus ja päiväkoti, kulttuuri-, nuoriso- ja kirjasto, kaupunkisuunnittelu, maankäyttö, vesi- ja jätehuolto, ympäristöpalvelut, sosiaali- ja terveyspalvelut (siirtymässä hyvinvointialueille sote-uudistuksen jälkeen), palo- ja pelastustoimi (siirtymässä hyvinvointialueille pelastustoimen uudistuksen jälkeen). Jokainen ymmärtää sen, ettei viihdepuoli edusta kunnan perustehtävää.

Silti näen tässä asiassa paljon positiivisia mahdollisuuksia. Ymmärrän täysin ettei, Ähtäristä ei tule tämänkään jälkeen maan kuulua bilepaikkaa Levin tapaan, vaan nyt tarjotaan vapaa-aikaan erilaisia palveluja niin, meille paikkakuntalaisille ja meillä vierailijoille, opiskelijoille sekä ympäristökuntiin.

Toisaalta tulee myös kaivattuja työtilaisuuksia, seuroille narikkamaksuja ja paikallisille yrittäjille öisin asiakkaita, kun kansa liikkuu. Pääsemme nautiskelemaan teatterista, konserteista ja stand upista ihan kotikulmilla.

Edelleen olen vahvasti sitä mieltä, että tämä ei tässä laajuudessa kuulu meidän veronmaksajien rahoittamaksi. Toivon todella, ettei synny lisää rahoitustarpeita esimerkiksi henkilökuntakuluina ja että toiminnassa on vahvasti mukana Ähtärin Yrittäjät ja sijoittajia. Osaamista täällä on rutkasti.

Heli Hokkanen

Ähtäri (sd)