Kuntavaalit 2021: Asukkaiden kuuleminen on tärkeää

Kuntalain 22 pykälässä puhutaan kunnan asukkaiden mielipiteen huomioimisesta ja korostetaan sitä, että se on selvitettävä ennen päätöksentekoa. Ymmärtääkseni tällä korostetaan etenkin tärkeiden ja merkittävien päätösten tekoa.

Alavudella yksi tällainen kuluvan valtuustokauden tärkeimmistä päätöksistä, jossa asukkaita olisi tullut kuulla, on ollut kaupungintalon purkaminen ja keskusta-alueen kehittäminen.

Kuntalaisten kuuleminen ja mielipiteen laaja selvittäminen jäi kuitenkin tekemättä ja asukkaat saavatkin nyt vain voimattomina seurata kuinka hieno ja täysin korjauskelpoinen kaupungintalo hävitetään kaupunkikuvasta sankan pölyn ja melun saattamana.

Uuden kaupungintalon rakentamista väläytellään kuitenkin jo joka tilanteessa vaikka minkäänlaisia päätöksiä asiasta ei edes ole, tuskin tullaan tekemäänkään.

Jatkossa asukkaita on ehdottomasti kuultava tämän kokoluokan päätöksiä valmisteltaessa ja siitä on vastuussa kaupunginhallitus ja sen johto, niin on ollut myös aiemmin.

Kaupunkikeskustan suunnittelua onkin valvottava tavalla, jossa huomioidaan myös kaupunkilaisten mielipiteet ja toiveet, hehän tämän lystin kaiken maksavat.

Yrjö Paukkunen,

ps, Alavus