Kuntavaaliehdokkaat, tuokaa inhimillisyyttä politiikkaan

Elämme uudenlaista, ennen kokematonta aikakautta koko maailmassa, eikä kukaan voi tietää mikä meitä tulevaisuudessa odottaa.

Siksi meidän tulisi nöyrtyä viruksen edessä ja opetella lähestymään esiin tulevia ongelmiamme inhimillisesti, toisiimme luottaen ja tukeutuen.

Kunnat ovat monenlaisissa ongelmissa, kun koulut ovat osin kiinni etätyön seurauksena, vanhukset ovat koronan vuoksi eristyksissä ja perheiden ongelmat ovat kärjistyneet lasten ja nuorten etätyön seurauksena.

Meiltä loppuvat pian keinot, miten hallita koronan seurauksesta aiheutuvia ongelmia ja miten kaiken keskellä tukea ihmisiä.

Vastuu ei kuitenkaan tule olemaan yksin kunnilla, se on myös ihan meillä jokaisella. Näen kuitenkin tällä hetkellä suurimman huolenaiheen olevan lastensuojelun toiminnassa, vanhusten hoitoa kuitenkaan väheksymättä.

Lastensuojeluun uhraamme miljardin vuodessa, mutta nämä rahat menevät suurelta osin eri lastensuojelun ympärillä toimivien perhekotien ja sijaisperheiden toiminnan pyörittämiseen.

Meillä ei ole enää varaa ulkoistaa perheiden ongelmien hoitoa näiden tahojen hoidettavaksi, vaan rahavirta tulee siirtää perheiden tukemiseen.

Tässä kohtaa toivon jokaisen kunnanvaltuustoon pyrkivän miettivän tosissaan näitä kadonneita inhimillisiä arvoja. Emme taida ymmärtää niitä valtavan suureksi paisuneita inhimillisiä kärsimyksiä, mitä nykyään perheille ja heidän läheisilleen aiheutamme.

Moni huostaan otetun lapsen perheenjäsenistä sekä heidän läheisistään on menettänyt työ- ja toimintakykynsä, kun heidät on lastensuojelun epäinhimillisestä toiminnasta johtuen vieraannutettu näistä lapsista. Puhumattakaan lasten kärsimyksistä, joita saatetaan lääkitä rauhallisiksi, vain sen vuoksi, että he ikävöivät vanhempiaan.

Te, jotka nyt haette kunnanvaltuustoihin, ottakaa inhimillinen ote työhönne kuntalaisten perheiden parhaaksi ja kääntäkää katseenne perheiden auttamiseen!

Kukaan meistä ei halua maahamme lisää pahoinvoivia perheitä ja nuorten tekemiä raakuuksia. Me olemme vastuussa tulevaisuutemme aikuisista, sinä mukaan lukien.

Birgitta Wulf, Kerava