Kotouttaminen ei saa jäädä vain ammattilaisten tehtäväksi

Maakuntamme työttömyysaste on Manner-Suomen alhaisin (6 prosenttia) ja myös työttömien työnhakijoiden määrä on laskenut muuta maata nopeammin. Samalla useat eteläpohjalaisyritykset kärsivät työvoimapulasta, jopa siinä määrin että osaavan työvoiman löytyminen uhkaa jo kasvua.

Kuntienvälistä muuttoliikettä tarkastellessa huomaa, että voittajia on maakunnassa harvalukuisesti. Pohjalaisuutta koko lapsuutensa hengittäneistäkin vain harva palaa opintojensa jälkeen kotiseudulle.

Sekä kuntien johtavat viranhaltijat sekä valtaosa työvoimapulassa kamppailevista yrityksistä ovat tunnistaneet, että osaajia on etsittävä kotimaata kauempaa.

Huolimatta siitä, että maakuntamme on kaikista Suomen maakunnista edelleen kaikkein ”suomalaisin”, on alueella virinnyt runsaasti toimintaa etenkin työperäisen maahanmuuton ympärillä.

Käynnissä on kymmeniä erilaisia kansainväliseen rekrytointiin, kotoutumisen tukemiseen sekä rekrytointiosaamisen vahvistamiseen liittyviä hankkeita, joissa osaajia tai lähes valmiita osaajia tuodaan suoraan yrityksiin tai oppilaitoksiin.

Tulijoille on tarjolla myös ohjausta ja neuvontaa, sillä maakunnassa toimii kaksikin hanketta, joista maahan muuttaneen on mahdollista saada apua, ohjausta, tietoa ja neuvontaa melkein mihin tahansa arjen haasteeseen.

Myös yrityksille on tarjolla neuvontaa kansainväliseen rekrytointiin liittyen ja aktiivisesti ovat toimineet myös henkilöstövuokrausyritykset, jotka ovat saaneet houkuteltua alueelle etenkin kullanarvoisia sesonkityöläisiä.

Maakunnassa tehdylle työlle voi aidosti nostaa hattua ja sitä on tehty useimmiten myös hyvässä yhteistyössä.

Työsarkaakin on kuitenkin jäljellä – etenkin paikallisissa yhteisöissä.

Tulijat eivät välttämättä havaitse verkostojen tärkeyttä, eivätkä pohjalaiset ole valitettavasti varsinaisia ”small-talkin” mestareita, etenkään silloin kun keskustelukumppanina on henkilö, jolle puhekielen ree-kirjain tuottaa vaikeuksia.

Toisaalta olemme perimmiltämme kuitenkin varsin yhteisöllisiä, uteliaita ja vieraistakin vienosti kiinnostuneita. Usein uteliaisuus voittaa ja yhteisöihin kyllä pääsee, mutta kotoutuminen ei saa jäädä vain meidän ammattilaisten tehtäväksi, vaan jokainen meistä voi olla oven avaaja.

Me teemme kyllä työntekijöinä ja kanssakulkijoina osamme, mutta tänne ei kotouduta ilman kaikkien apua.

Tuomas Männistö, Diana Makasyuk, Agnes Szeman, Mirva Pirneskoski ja Maria Kaijankangas

Welcome2EP–hanke