Kissojen asiat kuntoon

Pakko antaa kommentti liittyen Alavudella tapahtuneeseen pentutehtailuun. On se kumma, kun Suomen kaltaisessa hyvinvointivaltiossa tapahtuu tällaista suunnatonta ja raukkamaista eläimiin kohdistuvaa raakuutta. Eikö tällaista toimintaa nyt ihan oikeasti saada loppumaan tästä maasta?

Ei ole enää edes kyse siitä, etteivätkö nämä ihmiset ymmärtäisi, miten eläimet joutuvat kärsimään heidän toiminnastaan ja sairastuvat, eivätkä saa tarvitsemaansa hoitoa. Kyllä ihmisen täytyy olla täysin tunteeton, jos pystyy joka päivä katsomaan näitä huonosti kohdeltuja, sairaita ja lähes silmättömiä kissanpentuja, joille ei haeta apua. Minkähän kuntoisia ovat sitten emokissat ja muut eläimet kyseisessä paikassa??

Eläinlääkärit ovat sitä varten, että haetaan apua ja lääkitään asianmukaisesti. Raha ei saa olla esteenä, jos ottaa eläimen, niin pitää olla valmis myös hoitamaan ja huolehtimaan eläinten hyvinvoinnista.

Suomen eläinsuojelulaki on lapsen kengissä, se ei kuitenkaan vapauta ketään vastuustaan.

Näistä asioista pitäisi antaa kovemmat tuomiot ja myös elinikäinen eläintenpitokielto. Amerikan malli pitäisi olla eli eläimet haetaan pois ja tuntuva tuomio päälle. Eläintenpitokieltoa tulisi myös valvoa.

Kun puhutaan eläinrakkaudesta, mutta ei vain osata toimia oikein, on se pelkkää hölynpölyä.

Silloin pitää luovuttaa eläin uuteen kotiin, missä se varmasti saa tarvitsemaansa hoitoa.

Pentutehtailu kuriin. Ei kannateta tällaisia paikkoja ostamalla sieltä kissoja, vaan aina ilmoitus, kun näkee paikan, jossa hoito ei ole riittävää ja asianmukaista.

Kohdelkaa eläimiänne hyvin, niin voitte olla ylpeitä lemmikeistänne ja ylpeitä lemmikinomistajia.

Eläinten laiminlyönnin ja eläinrääkkäyksen on loputtava!

Merja Tuurista