Kessulla puurot ja vellit sekaisin

Nimimerkin ”Kessu” takaa viime viikon Viiskunnassa kirjoittanut kansalainen halusi lyödä täysilaidallisen allekirjoittanutta kohtaan mielessään koplaamillaan asioilla. Ryhdikkäämpää olisi kirjoittaa omalla nimellä. Haluan kuitenkin oikaista muutamia väittämiä, joita kirjoituksessa esitetään.

Olen saanut toimia Ähtärin eläinpuisto oy:n hallituksessa ja hallituksen puheenjohtajana yhteensä kolme vuotta. Tehtävän hoito on ollut erittäin mielenkiintoista, mutta myös raskasta. Puheenjohtajana on toiminut vuosikymmenten aikana sekä luottamushenkilöitä että viranhaltijoita. Viime kuntavaalien myötä minut valittiin puheenjohtajaksi, koska tehtävävastuita jaettiin. Kuntalain jääviystulkintojen helpottamiseksi kaupunginhallituksen puheenjohtajan tai -jäsenen ei ole hygieenistä toimia ohjaamansa tytäryhtiön hallituksen puheenjohtajana.

Ähtärin kaupungin luottamustehtäviä sovittiin tarkasteltavaksi valtuustokauden puolessa välissä. Keskustan ryhmään tuli kiertoa Mikko Annalan pyydettyä eroa kaupunginhallituksen jäsenyydestä. Annalan tilalle kaupunginhallitukseen siirtyi tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja Kauko Kantola. Tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajan on oltava kaupunginvaltuutettu. Sen lisäksi paikka oli miespuolisen keskustalaisen. Olen ainoa valtuutettu, joka tehtävässä pystyy toimimaan, koska en kuulu muihin lautakuntiin. Tarkastuslautakunta valvoo kaupunginhallitusta, lautakuntia ja koko konsernia. Olisi vähintään ristiriitaista valvoa edes välillisesti itse puheenjohtamansa tytäryhtiön toimintaa.

Varsinaisesta tehtävänhoidosta oma kokemukseni parin vuoden ajalta on nyt, että puheenjohtajaa tarvitaan viikollakin paikkakunnalla. Se, että toimitusjohtaja Jonna Pietilä sai työtarjouksen Leviltä, on ajallisesti sattumaa oman poisjääntini kanssa. Olin tehnyt päätökseni jo aikaisemmin.

Ähtärin kaupungin liikuntakoordinaattorivalinnasta minulla ei ole muuta todettavaa, kuin että en ole ollut mukana missään sellaisessa instanssissa, joka tästä asiasta päätöksiä on tehnyt, joten minua on tähän asiaan turha yrittää sekoittaa.

Harmi, että Ähtärissä on ihmisiä, jotka haluavat ajatella kaiken aina kielteisen kautta. Ymmärrän, että poliitikkoja on hauska räiskiä nimimerkin takaa. Jonkin sortin faktoissa olisi silti syytä pysyä.

Mikko Savola

Kansanedustaja (kesk.)

Ähtäri

Lisää aiheesta