Kaventuuko päätöksenteko Alavudella entisestään?

Sosiaalisessa mediassa kohistiin viime viikolla entisen Töysän kunnan vt. kunnanjohtajan ja viime ajat kehitysjohtajana Alavudella toimineen henkilön eläköitymisestä, ja on huomattu, ettei tilalle tarvitse ottaa kahta uutta tekijää, vaan hänen tekemänsä työ hoidetaan sivutoimisena jatkossa.

Kuntien liitoksessa ja eritoten sopimuksessa on ilmennyt muitakin varsin kalliita ja arveluttavia sopimisia.

Töysään on viime vuosina rakennettu pitkät pätkät pyöräteitä pitkin metsäisiä tienvarsia, joiden tarpeellisuutta jo paikallisetkin ovat ihmetelleet. Nykyinen kaupunginjohtaja totesi tämänkin lehden palstoilla, hieman valintansa jälkeen, että pyöräteiden osalta Alavus alkaa olla valmis. Näin ei taida ihan olla?

Vesikuution ja siihen sisältyvän jäteveden hinta nousee ilman valtuuston päätöstä, lautakuntapäätöksenä taas keväällä. Perusteluna on jätevesilaitoksen remontti.

Vertailemalla hintaa esimerkiksi Alajärven kaupungin vesikuution hintaan huomaa, että Alajärvellä kuution hinta on 0,92 euroa ja Alavudella 1,40 euroa. Jäteveden hinta nousi Alavudella ja on nyt 2,30 euroa käytettyä vesikuutiota kohti. Alavudella vesilaitos on kaikessa hiljaisuudessa yhtiöitetty, ettei veden hintaan vaikuttavista päätöksistä voi valittaa.

Tähän lisättynä vielä korkea kunnallisvero, niin ”sokea Reettakin” hoksaa, ettei Alavudelle kannata asumaan tulla.

Nyt tehdyillä päätöksillä valtuutetut valloittavat lautakunnat ja samat henkilöt päättävät sitten lautakuntien tekemistä aloitteista myös valtuustoissa, näinkö se menee?

Vaaleja yritetään kunnissa järjestää todennäköisesti syksyllä 2021, nykyhallituksen taidoilla sekin on vielä epävarmaa. Nyt on hyvä aika äänestäjän kannalta tehdä muutosta päätöksen tekoon kunnissa, ettei aina sama värisuora ole asioista sopimassa, mikä myös hyvä veli -verkostona tunnetaan.

Muutosta kaipaava