Kaupungin maitokannukaupasta!

Veronmaksaja-seniori kirjoitti viime torstaina Viiskunnassa Alavuden kaupunginhallituksen tekemästä ostosta. Hallitushan päätti hyväksyä 180 000 euron kauppakirjan Arabian maitokannujen ostosta Kauko ja Pekka Välimäeltä.

Mielestäni on hieno homma, kun sentään jotkut kuntalaiset viitsivät ottaa kantaa kaupungin rahankäyttöön sekä päättäjien ja viranhaltijoiden toimintaan. Herättää keskustelua! Aktiivisuutta voisivat alavutelaisetkin lisätä ja rohjeta myös kirjottamaan reilusti omalla nimellä.

Veronmaksaja-seniorin kirjoittaman kannanoton sisältöön en sen kummemmin ota kantaa, mutta tarkennan sitä joiltakin osilta.

Kirjoitit: ”Ihmetyttää ostojen yksituumaisuus. Ihmettelen ensimmäisenä, miten Pentti Hautala on saatu tämäntapainen järjetön kauppa hyväksymään. Muistaaksen Hautala vastusti aikaisemmin taulujen ostoa.”

Kirjoituksestasi saa sellaisen käsityksen, että minä ole yhä kaupunginhallituksen jäsenenä mukana ja lahjottu kannukauppa hyväksymään. Tähän tapaan minulle ovat useat henkilöt vihjanneet tai viisastelleet.

Tarkennan kirjoittajalle ja kaikille muillekin, että minä väistyin kaupunginhallituksesta omasta tahdostani viime kesänä turhautueena. Kyllästyin lähinnä siksi, että jouduin niin monessa kokouksessa esittämään päätöksiin eriäviä mielipiteitä, esimerkiksi maakunnallisten ja valtakunnallisten sekä paikallistenkin hankkeiden rahoituksia vastustaen.

Kaupungin henkilöstön liiallisen määrän karsimisesta saisi paljon säästöjä. Kuuskaistaan on kaupunki joutunut maksamaan jo yli 600 000 euroa velkasaneerauksen yhteydessä, ja entä hotellin kulut.

En ollut siis enää kaupunginhallituksen kokouksessa, jossa hyväksyttiin lopullisesti kannujen kauppa. Minä olen tässä päättäjänä tavallaan samanarvoisessa asemassa, mitä Veronmaksaja-seniori itsekin.

Pentti Hautala