Hyvät vanhemmat ja varhaiskasvattajat!

Vanhempana ja varhaiskasvattajana vetoan kaikkiin päivähoitoikäisten lasten vanhempiin, huoltajiin ja hakijoihin – älkää päästäkö lapsianne avaamaan päivähoitopaikan ulkoportteja. Oma 1-vuotias lapseni pääsi tällaisessa tilanteessa hoitopaikan parkkialueelle.

Itse en ole ollut paikalla tapahtumahetkellä. Kyseisessä tapauksessa isompi lapsi on avannut portin oman vanhempansa läsnäollessa. Olkaamme siis tarkkana, että lapsemme eivät avaa portteja, emmekä päästä porteista kulkemaan muutakuin omat lapset.

Kaikki tiedostamme vastuun olevan varhaiskasvatuksen henkilöstöllä hoitopäivän ajan ja tilanne on ollut henkilökunnallekin herättävä ja vakava ja uskon kaikkien varhaskasvattajien miettivän, kuinka voimme ammattilaisina parantaa ja tehostaa työympäristömme turvallisuutta.

Haluan tuoda tämän tapauksen julki, jotta me vanhemmatkin heräämme miettimään, miten meidän tulisi toimia vastuullisina vanhempina tuonti- ja hakutilanteissa ja omalla toiminnallamme tuemme kaikkien turvallisuutta. Kannetaan jokainen vastuu itsemme ja omien lastemme tekemisistä tuonti- ja hakutilanteissa.

Kiitän siitä, että saan edelleen ottaa syliini pienen tyttöni.

Autathan omalla toiminnallasi, että minä sekä muut vanhemmat voimme jatkossakin jättää lapsemme turvallisin mielin päivähoitoon. Kiitos!

Katja-Maria Ristolainen