Hyvät Leppälän mäkivetokisojen katsojat ja osallistujat

Yli kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen Leppälänkylän vetokisat on herätetty henkiin. Tapahtuma herätti suurta kiinnostusta sekä yleisössä että tukijoissa, joille kaikille erittäin suuret kiitokset panostuksesta.

Jo kymmeniä vuosia on ennustettu maaseudun autioitumista ja kuolemista, mutta silti Suomen maaseudun kylissä eletään ja asutaan. Maaseudun elinkeinot ja elämisen tavat ovat muuttuneet ja muuttuvat, mutta muutos on osa elämää ja välttämätöntä sopeutumista. Muutamat perusasiat pysyvät ja sen mukana kaikki muu: maanviljely ja ihmisten tarve syödä lähellä tuotettua ruokaa. Tähän Leppälänkylässä on uskottu satoja vuosia ja uskotaan edelleen.

Palautuakseen raskaasta ja kovasta työstä ihmiset ovat aina tarvinneet sekä henkisiä että fyysisiä huvituksia. Hevosten aikakaudella erilaiset ”kilvanajot” olivat suosittuja, joissa kokeiltiin, kellä oli paras menijä tai sitkein kuormanvetäjä. Traktorivetokisat ovat suoraa jatkumoa tästä perinteestä, jossa pelkät hevosvoimat eivät ratkaise vaan myös ajurin taidot.

Kilpailun jälkipelit käytiin Leppälänkylän Maa- ja Kotitalousseuran talolla hyvää musiikkia kuunnellen, ruokaa ja juomaa nauttien. Iltatapahtumasta suuret kiitokset Kuortaneen Kunnan kulttuuritoimelle, joka mahdollisti musiikkitapahtuman järjestämisen. Ilman reipasta kökkäkansaa, tämä tapahtuma ei olisi onnistunut. Suurkiitos myös heille!

Leppälänkylän Maa- ja Kotitalousseuran johtokunta