Hiihtolatujen valaistuksessa ja latu-urien ajossa vielä parannettavaa

Siitä huolimatta, että latuverkostot ovat Ähtärissä hyvässä kunnossa, löytyy kumminkin aina parannettavaa.

Innostuin itsekin muutaman vuoden tauon jälkeen uudestaan hiihdosta ja nyt on tullut hiihdettyä ahkerasti Mesikämmenen laduilla.

Muutamaan asiaan olen kiinnittänyt huomion, missä voisi olla hieman parannettavaa.

Valaistus on niistä yksi, valoja kyllä löytyy lenkin varresta, mutta harvakseltaan. Valot ovat liian matalalla ja lumi peittää hieman valoa lampun päällä.

Pimeitä kohtia on jonkin verran, etenkin kuin osa lampuista on epäkunnossa. Toivoisin, että valaistusta voitaisiin parantaa laduilla, koska ihmiset käyvät myös pimeän aikaan aamulla tai illalla hiihtämässä.

Laduille voitaisiin laittaa kunnon katuvaloja, kuten lenkin varresta löytyy Naava Resortin kohdalta. Valo tulee korkeammalta ja valaisee ladun laajemmin. Kunnon valaistus luo turvallisuuden tunnetta hiihtäjälle, eikä tämän tarvitse käyttää otsalamppua hiihtäessään.

Loppiaisen tienoilla latuja olisi voinut ajaa useammin. Ihmisiä oli laduilla todella paljon, joten olisi ladunkäyttäjillekin mieluisampaa, mikäli latuja ajettaisiin tasaiseen tahtiin.

Parkkipaikat ovat olleet väenpaljouden takia hieman ahtaita, mutta niihin on onneksi puututtu ja käyty auraamassa lisää parkkitilaa.

Positiivista on ollut huomata, että perinteisiä hiihtolatuja on siirretty keskemmälle, kun aikaisemmin ne menivät välillä ojissakin.

Atte Sulkava, Ähtäri