Eikö Töysä-talossa olekaan homeongelmia?

Alavuden uuden kaupungintalon suunnitelmia alustavasti käsiteltäessä nousi esiin juuri remontoidun Töysä-talon käyttö.

Sovittiinhan jo kuntaliitoksen yhteydessä Ähtärin kanssa toimivien lomitus-maaseutupalvelujen toimivan keskeisen sijaintinsa johdosta entisessä Töysän kunnanvirastossa. Kun rakennus laitettiin remonttiin, niin toiminnot siirtyivät ”väliaikaisesti” Alavudelle.

Monille Alavuden kaupungin päättäjille tulikin muutama kuukausi sitten yllätyksenä ilmoitus, että mainitut palvelut ovatkin siirtymässä Rantatöysään. Syyksi sanottiin, että äskettäin melkein miljoonalla eurolla remontoidussa Töysä-talossa on sisäilmaongelmia.

Kaupungihallituksen jäsenistä allekirjoittanut ja Juha Toivola olimme jo kuulleet huhupuheita tästä. Samalla epäilimme puheenvuoroissamme tietojen oikeellisuutta.

Nyt on kuitenkin lomitushallinto ym. sijoitettuna Rantatöysään, äärimmäisen etäälle esimerkiksi Ähtäristä.

Mutta kummallisinta tässäkin kaupungintalon virkailijoiden hajasijoittamisen touhussa on se, että Alavuden seurakunnan Töysän palvelut muuttavat evakkoon seurakuntalosta epäiltyjen sisäilmaongelmien takia Töysä-taloon.

Eikö siis Töysä-talon sisäilmassa todellisuudessa olekaan ongelmia? Onko tämäkin järjestely vain suunnitelmissa olevan uuden Alavus-talon valmistelua?

Pentti Hautala