Ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin 2018

Valtakunnalliset seurakuntavaalit pidetään 18.11.2018.

Vaalien ennakkoäänestys on 6.–10.11. Alustavasti on jo sovittu ennakkoäänestyspaikoiksi Ähtärin yhteiskoulu ja lukio, Sedun toimipisteet ja kirjasto sekä K-Supermarket Mainion ja S-ryhmän kaupan eteistilat. Edellisten vaalien tapaan ennakkoon voi äänestää myös kirkkoherranvirastolla.

Mikäli äänestäjä haluaa äänestää kotona, tulee kotiäänestykseen ilmoittautua viimeistään 2.11. klo 16 mennessä. Varsinaisena vaalipäivänä 18.11. äänestäminen tapahtuu seurakuntakeskuksessa klo 11–20.

Seurakunnan hallinto perustuu demokratian sääntöjen mukaan valittujen luottamushenkilöiden päätöksentekoon. Seurakunnan työntekijöistä kirkkoherra ja talouspäällikkö tekevät läheistä yhteistyötä luottamushenkilöiden kanssa kirkkoneuvostossa ja kirkkovaltuustossa.

Muut työntekijät toimivat vastuuryhmissä, jotka edustavat seurakunnan eri työaloja lähetystä, diakoniaa, jumalanpalvelusta ja musiikkielämää sekä kasvatusta.

Vastuuryhmien tarkoituksena on tukea työntekijöitä seurakuntatyössä ja sen kehittämisessä. Näiden lisäksi on kiinteistötoimikunta.

Päätösvalta on kirkkoneuvostolla ja kirkkovaltuustolla. Ähtärin seurakunnan kirkkovaltuustoon valitaan 19 valtuutettua.

He muodostavat yhdessä seurakunnan ylimmän päättävän elimen. Ehdokkaana voi olla 18 vuotta viimeistään vaalipäivänä 18.11. täyttävä Ähtärin seurakunnan jäsen.

Jotta koko seurakunta tulisi mahdollisimman hyvin huomioiduksi niin alueellisesti kuin ikäryhmittäin, on ensi arvoisen tärkeää, että vaaleihin asettuu ehdolle erilaisia ehdokkaita erilaisista taustoista.

Erityisesti kannustan nuoria ja nuoria aikuisia lähtemään mukaan seurakuntavaaleihin. Teitä tarvitaan ja te edustatte tulevaisuuden seurakuntaa. Seurakuntavaaleissa äänestysoikeus on kaikilla 16 vuotta viimeistään vaalipäivänä täyttäneillä seurakuntalaisilla. Äänestäjän pitää olla seurakunnan jäsen viimeistään 15.8.

Tule siis päättämään siitä, kuinka kirkollisverot käytetään monipuoliseen paikalliseen seurakuntaelämään. Pohdi ensiksikin, millaisia arvoja ja asioita haluat päättäjänä edistää.

Jos et vielä kuulu kirkkoon, liity viimeistään 17.9. Tutustu nykyisiin valtuustoryhmiin ja niiden edistämiin asioihin. Katso oman seurakunnan verkkosivuja ja seurakunvaalit.fi-sivua. Kun löydät sopivan ryhmän, ota yhteyttä ryhmän vetäjään, kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan. Vastaa myönteisesti, jos sinua tullaan henkilökohtaisesti kysymään ehdokkaaksi.

Jos et löydä sopivaa ryhmää, niin perusta oma valitsijayhdistys vaaleja varten. Kerää mukaan 10 äänioikeutettua seurakunnan jäsentä. Pyydä mukaan muitakin ehdokkaita.

Täyttäkää yhdessä valitsijayhdistyksen perustamispaperit 17.9. klo 16 mennessä. Aloita vaalikampanjointi heti, kun olet päättänyt lähteä ehdokkaaksi. Muista myös facebook- ja muut some-kanavat. Täytä vaalikone. Tee esittelyvideo ja muuta vaalimateriaalia.

Äänestysnumerot selviävät 1.10. Kannusta tuttaviasi äänestämään. Järjestä vaalivalvojaiset. Jos tulet valituksi, niin onneksi olkoon, uusi neljän vuoden kausi alkaa 1.1.2019.

Tervetuloa vaikuttamaan ja päättämään! Jos et tule valituksi, niin tehty työ ei mene hukkaan. Jää kuulolle, voit päästä muihin luottamustehtäviin. Olet tervetullut seurakunnan toimintaan!

Kalle Peltokangas,

Ähtärin kirkkoherra,

vaalitoimikunnan jäsen