Demokratian halventamista

Kaupungintalon ja keskusta-alueen kehittämisestä luvattiin järjestää kaupunkilaisille avoin keskustelutilaisuus. No, se kyllä järjestetään, mutta vasta nyt, kun kun kaupunginhallitus on suuressa viisaudessaan jo tehnyt päätökset. Ja valtuustokin kokoontuu jo päivää ennen tuota kaupunkilaisten mahdollisuutta kertoa mielipidettään.

Tällainen on mielestäni kunnallisen demokratian halveksumista. Mitä merkitystä tuollaisella kuulemisella on, kun päätökset on jo lukittu, eikä niihin enää ole mahdollisuutta puuttua muulla kuin valitusmenettelyllä?

Kaupungintalon purkaminen ja keskusta-alueen kehittäminen ei palvele kuntalaisia, eikä tuo sitä lisäarvoa kaupungille johon sillä pyritään.

Meillä on jo olemassa maankuulu ostoskeskus Tuurissa ja muut keskusta-alueen kaupalliset palvelut ovat keskittyneet ABC:n ympärille ja loput nykyisen keskustan alueelle, tämä on vain tosiasia joka pitää tunnustaa. Vain pysyvät työpaikat pitävät kaupungin elinvoimaisena.

Ja sotekeskuksilla pelottelu on perusteetonta. Kukaan ei voi meidän perusterveydenhuoltoamme lopettaa ellemme itse niin päätä.

Mutta todellinen demokraattinen vaikutusmahdollisuus avautuu jo noin vuoden kuluttua, kuntavaaleissa.

Silloin on mahdollisuus antaa sellainen vastaus demokraattiseen vaikuttamiseen, jota ei enää sopimusrikkomuksillakaan saada kumottua.

Yrjö Paukkunen, ps