Ähtärin demareille!

Ähtärin kaupunginvaltuuston kokouksessa 2.9.2019 käsiteltiin pykälässä 78 Ähtärin Energia ja Vesi Oy:n arvoa mahdollista myyntiä varten. SDP:n ja vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Helena Hautakangas ja varapuheenjohtaja Tapio Järvinen äänestivät mahtipontisen ryhmäpuheen saattelemana omistajaohjauspykälässä kokoomuksen ja KD:n kanssa päätösesityksen eli myynnin puolesta.

Te Hautakangas ja Järvinen ette kannattaneet keskustan Hannu Riihimäen tekemää esitystä palauttaa asia jatkokäsittelyyn, jota kannattivat Seppo Laine (vas.) sekä Mikko Savola (kesk.). Äänestystulos oli 18–7 jatkokäsittelyyn palauttamisen puolesta.

SDP:n ja vasemmistoliiton valtuustoryhmästä 75 prosenttia sen sijaan kannatti keskustan valmistelemaa esitystä tässä omistajaohjausasiassa osoittaen ryhdikästä vastuunkantoa.

SDP:n johtoryhmä (Kivinummi, Hautakangas ja Järvinen) on Ähtärin Energia ja Vesi Oy:n myynnin kannalla eikä näe monikansallisen yrityksen omistajuutta minkäänlaisena uhkana. Tällä viittaan Helena Hautakankaan (sdp) valtuustoryhmän puheenjohtajan puheenvuoroon Ähtärin kaupunginvaltuustossa toinen syyskuuta, ja josta Uutisnuotta on kirjoittanut 4.9.2019.

Nyt on äänestäjille tehtävän selvityksen paikka. Sen te olette velvollisia antamaan. Teidän äänestyskäyttäytymisenne ei todellakaan näytä hyvältä. Kuntalaiset ovat hämmästyksen, kummastuksen ja kauhistuksen vallassa.

”ABC:n parlamentissa” aiheesta käydään kiivasta keskustelua eikä keskustelun laantumisesta ole merkkiäkään. Eikö Ähtärin Sosialidemokraatit ry aatteellisena yhdistyksenä ole nyt eksynyt pahasti reitiltään? Mitä vastaat puheenjohtaja Kari Kivinummi?

Kessu