Mikä meitä liikuttaa?

Kuortane, joka tuo mieleen urheilun- ja liikunnanystävän paratiisin, tukee hienosti mutta epätasa-arvoisesti kuntalaistensa liikuntaharrastusta. Kuortaneen kunnan tuen omalle liikuntaharrastukselle saavat lapset ja eläkeläiset, jotka saavat 1,32 euron alennuksen Urheiluopiston liikuntalippuihin. Vieläkin onnellisemmassa asemassa ovat Kuortaneen kunnan työntekijät, jotka saavat 2,4 euron alennuksen samaisesta liikuntalipusta. Mutta entä aikuiset, nuoret opiskelijat, työttömät? Eikö heidän liikuntaharrastusta ole tärkeä tukea?

Lasten ja eläkeläisten liikuntaharrastuksen tukeminen on toki tärkeää. Tärkeäksi kokisin myös tämän hetken työikäisten sekä nuorten liikunnan. Tämän päivän työelämä on niin hektistä ja kovaa, että virkistäytyminen sekä oma jaksaminen ja kunnon ylläpysyminen on tärkeää. Hyvän pohjan työssäjaksamiselle luo hyvä fyysinen että psyykkinen hyvinvointi. Onneksi monet paikalliset työnantajat tukevat työtekijöidensä hyvinvointia myöntämällä liikuntalippuja työntekijöille. Mutta entä työttömät, äitiyslomalaiset, opiskelijat? Taloudellisesti huonoimmassa asemassa olevat, joita ei tue kukaan? Ei edes oma kotikunta.

Nuorten liikuntaharrastusta ei tulisi vähätellä, koska nuoret rakentavat tulevaisuuden. Ei riitä, että lapsuudessa on harrastanut liikuntaa, vaan tämä hyvä liikuntaharrastus täytyisi jatkua läpi nuoruuden opiskeluiden ohella. Tätä mielestäni täytyisi tukea. Voi olla, että liikkuva nuori jatkaa liikuntaharrastustaan myös aikuisuudessa.

Uskon, että pienellä panostuksella tuotetaan tulevaisuudessa hedelmää. Tässä tapauksessa kunnan antama rahallinen panostuskaan ei olisi mikään mahdottoman suuri. Uskoisin, että tämä pieni panos kuntalaistensa liikuntaharrastusta kohtaan, tulee tulevaisuudessa moninkertaisena takaisin.

Elina Mäki-Hallila

Kuortane