Yöttömän yön taikaa

Keskikesän juhla juhannus on täällä taas. Ja jouluun on tasan puoli vuotta aikaa. Miten sinä mieluiten vietät juhannusta? Teetkö sen mökillä laiturin nokassa rentoutuen vai vesillä virkistyen, isossa porukassa, suvun keskellä vai yksin rauhoittuen?

Tapoja on yhtä monta kuin meitä kulkijoita ja useimmiten edellä mainittujen yhdisteleminenkin onnistuu. Paljon riippuu myös vallitsevasta säästä, onko luvassa myrskyä vai poutaa.

Ainakin näillä näkymin juhannussää näyttää sangen mukavalta, viime päivien rankkasateiden pitäisi nyt olla takana.

Kokon polttamisen kanssa sen sijaan voi olla vähän niin ja näin.

Menoa ja meininkiä kaipaavalle juhannus tarjoaa ohjelmaa ainakin urheilun muodossa. Kuortaneen GP-kisoissa voi tänäkin vuonna bongata monia maailman tähtiä tositoimissa. Muiden muassa Johannes Vetter, Keshorn Walcott, Anderson Peters, Neeraj Chopra, Daniel Ståhl, Simon Pettersson, Kristjan Ceh, Thobias Montler, Irina Ivanova, Marius Probst ja Norelie Yarigo ovat ilmoittautuneet kisaan mukaan.

Kotimaisista tähdistä paikalla ovat ainakin Ella Junnila, Kristiina Mäkelä, Kristian Pulli, Wilma Murto, Mikko Paavola, Topi Raitanen ja Sara Kuivisto.

Juhannus kestää vain pari nopeasti ohimenevää päivää, mutta usein se jättää jälkeensä miellyttäviä muistoja, kohtaamisia ja tapahtumia, joita voi sitten syksyn pimeinä iltoina muistella kaihoisasti.

Yöttömässä yössä on taikaa, jota on vaikea sanoittaa, se pitää kokea itse. Edes hyttysten ininä korvissa ei sitä pilaa.

Ikimuistoista juhannusta kaikille Viiskunnan lukijoille!