Yhteisen hyvän puolesta

Alavuden Asemanseudulla kyläyhdistys on toiminut kahdenkymmenen vuoden ajan. Se on elävöittänyt kylän elämää monilla tapahtumilla ja kasvattanut kylässä syntyneiden ja siellä tällä hetkellä asuvien yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Kyläyhdistys, kuten kaikki muutkin yhdistykset vaativat toimiakseen ihmisiä. Se tarvitsee niitä, jotka haluavat tehdä ja toimi yhdessä samanhenkisten ihmisten kanssa.

Hienointa on se, ettei noiden ihmisten tavoitteena ole vain oma viihtyminen, vaan he haluavat tehdä hyvää myös muiden iloksi.

Samanlaisia ihmisiä on järjestämässä tapahtumien täyteistä viikkoa Kuortaneella ja samanlaiset ihmiset mahdollistivat viime viikonvaihteen Luomusan sekä oikeastaan kaikkien muidenkin kesätapahtumien järjestämisen. He ideoivat, hoitavat käytännön järjestelyjä, suunnittelevat ja esittävät ohjelmaa ja käyttävät tunteja omasta vapaa-ajastaan.

Olisi kuitenkin väärin sanoa, että harrastus- ja vapaaehtoistoiminnassa vuodesta toiseen puuhaavat ihmiset eivät saisi siitä itselleen mitään. Hyvin harva heistä saa rahallista korvausta – taitaapa useampi käyttää omia rahojaan. Mutta rahaa tärkeämpää ovat yhdessä tehden saatava iloa ja onnistumisen tunteet.

Kuortaneella on varmasti monta sellaista ihmistä, joka on tehnyt tämän viikon tapahtumien eteen lähes ympäripyöreitä päiviä – ja tekevät niitä myös tapahtumien aikana. Heille, ja toki kaikille muillekin järjestelyissä mukanaoleville on hyvä kiitos, jos ihmiset osallistuvat tapahtumiin aktiivisesti ja hyväntuulisina.

Oikein hyvää Terwakuhina-viikonvaihdetta kaikille lukijoille!