Virus ei ehdi pitää lomaa

Vielä pitäisi riittää turnauskestävyyttä. Eikä saisi antaa sijaa taisteluväsymykselle.

Kuusiolinna Terveys Oy:n toimitusjohtaja Juha Viitasaaren juhannusaattona lähettämän tiedotteen ajankohtakin kertoo omaa viestiään: sähköposti tiedotusvälineille on saapunut kello 23.08.

Koronavirusta ei siis ole vielä taltutettu. Korona on vaarana, vaikka kesä olisi komeimmillaan ja juhlamieli korkealla.

Nyt ajankohtaisena tiedotettavana asiana olivat Kuusiokuntien alueella ilmenneet koronavirustartunnat ja merkittäviksi arvioidut altistumisriskit.

Maito on jo kaatunut, vastasi puolestaan perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) Ylen A-studiossa maanantai-iltana, kun haastattelija tiedusteli, kuka tai ketkä ovat epäonnistuneet, kun Venäjältä Pietarista saapuneiden jalkapallon EM-kisaturistien mukana on maassamme päässyt leviämään koronavirusta.

Kiuru täsmensi, että hänen mielestään ei enää kannattaisi kovin paljon perätä tietoa, kenen olisi pitänyt onnistua paremmin.

Kohtuus kaikessa ja rajansa syyllistämiselläkin pitää olla, mutta täytyyhän tässä tilanteessa nyt vastuunkannon ja paremman varautumisen perään kysyä.

Oppia Pietarin-tapahtumista on myös otettava itse kunkin meistä omaan käyttäytymiseen: muistetaanko käyttää maskia, säilyvätkö turvavälit arjessa ja juhlassa, onko välttämätöntä hakeutua keskelle tai edes lähelle ihmisjoukkoja.

Nämä kysymykset ovat ajankohtaisia Kuusiokuntienkin alueella, kun kesän edetessä erilaisia yleisöä kokoavia tilaisuuksia taas järjestetään.