Vaikea päätös tehtäväksi

Hallituksen oli keskiviikkona määrä neuvotella koulujen avaamisesta vielä tämän kevään aikana. Ennakkotietojen mukaan neuvottelut oli tarkoitus aloittaa kello viiden aikaan Säätytalolla.

Hallitus on tiettävästi varautunut jatkamaan neuvotteluja torstaina aamupäivällä, mikäli päätöstä ei illan aikana synny.

Hallituksen on siis määrä päättää, palataanko kouluissa lähiopetukseen vielä tämän lukukauden aikana. Kirjoitushetkellä voimassa olevalla päätöksellä kouluissa oli määrä jatkaa etäopetusta 13. toukokuuta asti.

Lastenlääkärit ovat olleet sitä mieltä, että lapset voisi jo päästää kouluun. Opettajat puolestaan ovat vastustaneet ajatusta ja pitäneet sitä pelottavana ihmiskokeena.

Ei ihme, että opettajia pelottaa. Maallikkojärjellä ajatellen tuntuu älyttömältä ottaa riskiä siitä, että koronaepidemia alkaisi taas leviämään. Koulua on joka tapauksessa jäljellä vain muutama hassu viikko.

Oppilaat ja opettajat ovat jo tottuneet työskentelemään etäyhteyksien päässä ja homma on sujunut kaikesta päätellen melko hyvin, vaikka kavereiden kaipuu on osalla porukasta kova.

Lisäksi monella lapsella on lähipiirissään riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä ja he itsekin voivat sellaiseen kuulua. Samoin osa opettajista.

Mikäli koulut nyt avataan, pitäisi päätös lasten kouluun lähettämisestä jättää perheille itselleen.

Veikkaan, että aika monessa perheessä päätös on sen suuntainen, että lapset ja nuoret jäävät nyt kotiin jatkamaan etäopiskelua. Riski on liian suuri.