Uutta, väistöä ja remonttipölyä

Viikon päästä alkavat koulut ja se tietää alueellamme monenlaisia erityisjärjestelyjä. Tuurissa päiväkodin laajennusosa saadaan käyttöön jo maanantaina, kun Pikku-Trimmi avaa ovensa kesätauon jälkeen. Vain muutamaa päivää myöhemmin samassa pihapiirissä alkaa myös koulutyö ja koululaiset sekä opettajat pääsevät nauttimaan laajennuksessa saadusta lisätilasta. Tiloissa ja pihamaalla on kuitenkin vielä paljon tehtävää ennen kuin paikat ovat valmiit.

Kiirettä pitää myös Ähtärin yhteiskoululla ja Kuortaneen lukiolla. Molemmissa tehdään remonttia, joka pitäisi saada valmiiksi ennen kuin oppilaat tulevat. Ähtärissä tiedetään jo nyt, etteivät kaikki yläkoulun uudet ja uudistetut tilat ole valmiina vielä viikon päästä. Kuortaneen lukio saa myös laajennusosan, joka valmistuu ensi keväänä ennen ylioppilaskirjoitusten alkamista. Myös Alavuden yläkoululla on aloitettu kesän aikana laajennusosan rakentaminen. Se vaikuttaa myös Kirkkomännikön koulun ja lukion arkeen, sillä ruokailua varten on tehty erityisjärjestelyjä.

Suurimmat muutokset ovat kuitenkin Ähtärin lukiossa, joka siirtyy sisäilmaongelmien takia koko vuodeksi väistötiloihin Tuomarniemelle. Myös Otsonkoulun oppilaat jatkavat evakossa. Pitkäaikaiset tilat ovat järjestyneet Koulutien rivitaloista sekä Ähtärin sairaalan tiloista. Kaikista näistä rakentamisista remonteista löytyy juttua tämän viikon lehdestä.

Uuden rakentaminen, remontit ja väistötilojen järjestäminen ovat aiheuttaneet kunnissa kovasti töitä eivätkä kaikki varmaankaan ole tyytyväisiä tehtyihin ratkaisuihin. Toivottavasti koulujen käytössä olevat tilat mahdollistavat kuitenkin kaikille niitä käyttäville mahdollisimman miellyttävän ja turvallisen kouluvuoden opiskella ja työskennellä.