Uudet alut ilahduttavat

Alavuden Kehitys Oy:n hallinnoima ja Etelä-Pohjanmaan liiton rahoittama Pestuumarkkinat.fi-palvelu on ottanut hyvin tuulta purjeisiinsa. Palvelun uusi meklari Ritva Raisio kertoo, että sen kautta on löytynyt muun muassa traktorikuski ja apumies rakennukselle, ravintolakokkeja pubiin ja lounasravintolaan sekä osa-aikainen työntekijä 4H-yhdistykseen.

Työnhakijoitakin on listalla useita. Töitä vailla ovat muun muassa kassa, it-alan osaaja, metallialan osaajia, hevosammattilainen sekä taloushallinnon harjoittelija.

Tällä kertaa Viiskunnassa on myös monta juttua alueella aloittavista uusista yrityksistä.

Uutiset uusista aluista ovat ilahduttavia aikana, jolloin saa alituiseen kuulla ja lukea synkistä työttömyysluvuista ja uusista lomautuksista.

Tuoreet luvut kesäkuun lopulta kertovat työllisyystilanteen Kuortaneella ja Alavudella olevan valoisampi kuin alueen muissa kunnissa. Työttömien ja lomautettujen määrä on toki kasvanut täälläkin koronan takia. Toivotaan, että koronan toista aaltoa ei tule ja että talous ja työllisyys sitä kautta lähtisivät nousuun.

Tulevana viikonloppuna alueella on tarjolla harvinaisen runsas kattaus tapahtumia. Kuortaneen Kuhinat päätettiin yleisön pyynnöstä toteuttaa, vaikkakin tavallista suppeampana tapahtumana. Myös musiikkia on tarjolla pitäjässä moneen makuun.

Sepänniemessä puolestaan kokoontuvat matkamersut ja Alavuden lentokentällä järjestetään avoimien ovien tapahtuma. Myös kesäteatteria olisi tarjolla Huhtalavalla. Toivotaan siis, että kelitkin suosivat viikonvaihteen tapahtumia.