Unohda kännykkä auton ratissa

Mobiililaitteiden käyttö ajoneuvoa ajaessa on huolestuttava ilmiö, joka vaarantaa sekä oman että ympäristön turvallisuuden erityisesti onnettomuustilanteissa. Holtiton mobiililaitteiden käyttö voi aiheuttaa vaaratilanteita ja jopa onnettomuuksia.

Kun ajoneuvojen kuljettajat eivät keskity liikenteeseen, vaan katselevat tai jopa kuvaavat onnettomuuspaikan tapahtumia, syntyy helposti vaaratilanteita ja lisäonnettomuuksia, pelastuslaitokselta muistutetaan.

Myös ajoneuvojen nopeuserot onnettomuuspaikalla voivat aiheuttaa peräänajoja ja pelastusajoneuvoihin törmäämisiä. Ammattilaisten mukaan läheltä piti -tilanteita tapahtuu usein.

Ilmiö on huolestuttava erityisesti auttamistilanteessa työskentelevien pelastajien ja viranomaisten näkökulmasta, joiden tulee saada työrauha pelastustehtävään.

Erityisen tärkeää turvallisuus on lomakaudella, jolloin kotimaan matkailu aiheuttaa vilkasta liikennettä ja ruuhkapiikkejä maanteille.

Tänään torstaina alkaa juhannuksen menoliikenne. Muistetaan turvallisuus: edetään maltilla, pidetään turvaväli ja katse liikenteessä, niin me kaikki pääsemme viettämään keskikesän juhlaa hyvillä mielin.

Kannattaa myös varata riittävästi aikaa siirtymiin kotoa mökille, tanssipaikalle tai mitä nyt ikinä juhannuksena keksiikään tehdä. Ja vaikka juhannussauna siintää mielessä, kädet kannattaa pitää ratissa ja juomat pullossa. Kun ajat, et ota ja jos otat, et aja. Tämä on hyvä muistaa vesiliikenteessäkin.

Hyvää, ja ennen kaikkea turvallista, juhannusta kaikille Viiskunnan lukijoille!