Työläs kokeilu arvelluttaa yhä

Kevään ylioppilaskirjoitusten tulokset julkistettiin tiistaina. Se oli varmasti suuri ilon ja helpotuksen päivä monelle kokelaalle, mutta takuulla myös pettymyksiä koettiin. Kevät on ollut meille kaikille raskas, eikä vähiten abiturienteille, jotka ovat joutuneet tekemään parhaansa äärimmäisen paineen alla ja vaihtelevissa olosuhteissa. Lämpimät onnittelut vielä kaikille valkolakin saaneille!

Suurin osa lukioista jatkaa etäopetuksessa, mutta peruskouluissa palataan lähiopetukseen tänään torstaina. Kouluille on jaettu ohjeistuksia siitä, miten lähiopetukseen on turvallista palata. Käytännöt ovat monenkirjavia ja vaihtelevat kuntien välillä.

Jo nyt varaudutaan myös valtiovallan taholta siihen, että kouluja voidaan joutua sulkemaan uudestaan, mikäli koronavirus alkaa niissä jyllätä.

Ohjeiden mukaan opetusryhmille taataan väljyyttä tilajärjestelyin. Opetusryhmät pidetään erillään ja porrastamista suositaan. Kevätjuhlia tai muitakaan kokoontumisia ei järjestetä.

Aika iso työ joudutaan monissa kunnissa nyt tekemään parin kouluviikon takia, toivottavasti se kannattaa. Ainakin yläkouluissa kokeet on jo tehty ja numerotkin pääosin annettu, joten kovin paljon uutta näiden parin viikon aikana tuskin enää opitaan.

On tietysti aivan mahdollista, että erityisjärjestelyjä joudutaan jatkamaan vielä syksylläkin. Kaikki on kiinni koronatartuntojen määrästä. Että sikäli tästä kokeilusta voi olla jotain hyötyäkin.

Ja onhan se tietysti oppilaiden ja opettajienkin kiva nähdä toisiaan.

Summa summarum, toivotaan parasta ja pelätään pahinta.