Tuoreeks’ terveeks’ kortilla

Koronaviruksella on vaikutusta myös pääsiäisperinteisiin: virpominen on valitettavasti kielletty tänä vuonna. Viruksen leviämisen estämiseksi kaikki sosiaaliset kontaktit on minimoitava. Tämä tarkoittaa myös sitä, että lapset eivät voi tänä pääsiäisenä kiertää tuttavien tai naapuruston ovilla virpomassa.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko ja ortodoksinen kirkko ovat kehottaneet perheitä noudattamaan viranomaisten ohjeita.

Virpomassa on käyty perinteisesti paikkakunnasta riippuen joko palmusunnuntaina tai viikkoa myöhemmin pääsiäislauantaina.

Nyt onkin käytettävä mielikuvitusta ja keksittävä, miten hyvän pääsiäisen toivotuksen voisi tehdä toisella tavalla.

Hätä keinot keksii, sillä voihan virpomisen toteuttaa myös etänä. Se onnistuu ottamalla kuva tai video virpojasta, jonka voi sitten lähettää esimerkiksi isovanhemmille. Videopuhelu on niin ikään hyvä keino välittää pienen virpojan toivotukset.

Aivan uusikin tapa virpoa on keksitty, nimittäin virpomiskortit, joista on ollut juttua lehdissä näin pääsiäisen alla.

Niiden avulla muistetaan läheisiä piirtämällä tai askartelemalla vitsa korttiin, jonka voi sitten käydä sujauttamassa naapurin postilaatikkoon tuomaan iloa ja väriä tähän ankeaan aikaan. Ja mukaan voi liittää vielä mukavan virpomislorun.

Myös perinteisen virpomisoksan voi toimittaa naapurin postilaatikkoon tai ovenpieleen pääsiäistoivotusten kera. Se saa aivan varmasti hymyn saajan huulille.

Ja vitsan taikka kortin saaja voi sitten puolestaan käydä sujauttamassa makean yllätyksen kortin lähettäjän postilaatikkoon.