Sukella kesään!

En muista, että olisin koskaan odottanut kesää niin paljon kuin tänä vuonna. Koronatalvi oli pitkä ja raskas. Kevätkin tuntui pitkältä ja kylmältä. Kesti kauan ennen kuin kelit lämpenivät. Ensimmäinen lämmin tuuli tuntui iholla ihanalta, se oli kuin hyväily.

Kevään merkkien seurailu on ollut tänä vuonna erityisen tärkeää: jään lähtö, lehtien puhkeaminen, ensimmäiset skillat, vuokot, krookukset, narsissit, esikot, tulppaanit, orvokit – niin, ja voikukat... Ensimmäinen ruohonleikkuu. Mullan ja maan tuoksu. Kevätpurojen lorina. Mustarastaan lurittelu, käen kukunta, mökkirannan pyrstöään keikuttavat västäräkit ja nuolen lailla syöksyvät pääskyset.

Kaikki tämä on lohduttanut ja luonut uskoa tulevaan. Tästäkin talvesta me selvisimme. Elämä jatkuu.

Kädessäsi on Viiskunnan odotettu kesälehti, muhkea lukupaketti, jonka parissa toivottavasti vierähtää hetki, jos toinenkin. Lehteen on valikoitunut monta henkilö- ja historiajuttua, nautitaan niistä.

Ammattitaitoisesti toimitettu paikallislehti ei ole itsestäänselvyys. Sen tekeminen vaatii monta työvaihetta juttujen ideoinnista toteutukseen. Toimituksessa juttuja hiotaan ja luetaan moneen kertaan, kirjoitusvirheet korjataan, visuaalista ilmettä mietitään. Kesälehti on tärkeä kanava myös ilmoittajille, onhan lehti jaossa koko kesän ja se jaetaan myös alueen kesäasukkaille.

Tänä vuonna kesälehden kannessa komeilee kuortanelaissyntyisen Päivikki Keisalan Kaatialan luohokselta ottama upea sukelluskuva, joka houkuttelee lukijan sinisen veden äärelle. Joko sinä olet heittänyt talviturkkisi? Kastanut varpaat viileään veteen? Sukeltanut kesään.