Se on parasta talvea nyt

Auton tuulilasiin matalalta paistava aurinko häikäisee jo, ja se on varma kevään merkki. Aurinkolasit on kaivettava hansikaslokeron uumenista pikaisesti esiin.

Kipakoista yöpakkasista huolimatta talvi on nyt kauneimmillaan. Sosiaalinen media on täyttynyt viime päivinä toinen toistaan upeammista otoksista, joita ihmiset ovat tallentaneet ja jakaneet luonnossa liikkuessaan.

Aika onkin nyt mitä parhain perheen yhteisille ulkoiluhetkille. Siihen kannustavat omalta osaltaan myös käynnissä olevat lumiukkokampanjat ja kovaa kyytiä lähestyvät hiihtolomat.

Tämän talven hitti ovat myös värikkäät jääseinät, joita on noussut moneen pitäjään. Tästä lehdestä löytyy upea esimerkki Töysästä.

Hiihtoladut ja luistelujäät ovat niin ikään huippukunnossa eteläisintä Suomea myöten. Tänä talvena ei ole ollut pakko matkustaa minnekään nauttiakseen ulkoliikunnasta.

Sukset ja luistimet ovatkin tehneet hyvin kauppansa, mikä on varmasti ollut mieluinen uutinen myös paikallisille urheilukaupoille.

Itse panostin tänä vuonna lumikenkiin, joskin jalkavaivaisena en ole päässyt niitä vielä testaamaan. Mutta vielä on talvea jäljellä ja nyrjähtänyt nilkka paranee nopeasti.

Kevättalvi on talven parasta aikaa. Päivä päivältä lisääntyvä valoinen aika luo uskoa ja toivoa tulevaan. Talven selkä on jo taittunut.

Kevät tulee rytinällä ja pikkuhiljaa saamme toivottavasti heittää hyvästit myös elämää rajoittaville koronarajoituksille!