Säännöt ovat siellä syystä

Koirapuisto on nyt vihdoin Alavudellekin saatu, toivotaan sille paljon käyttöä ja mukavia yhteisiä hetkiä. Kyseessä on hieno uusi palvelu alueen koiraharrastajille, mutta päivittäisiä pissa- ja kakkalenkkejä sen avulla ei voi korvata.

Koirapuiston käyttö on kaikille mukavaa, kun kävijät noudattavat yhteisiä sääntöjä ja ennen kaikkea korjaavat koiransa jätökset pois. Tämä toive ei ole ihan toteutunut kaikissa koirapuistoissa, ja siksi asiaan onkin syytä kiinnittää erityistä huomiota heti alkumetreillä.

Koirapuistoilu ei ole aivan niin yksinkertaista kuin yleisesti luullaan.

Koko homman ideana on, että koirat saavat temmeltää siellä vapaana. Kovin pelokasta, rokottamatonta, kiimaista, vihaista tai sairasta koiraa sinne ei pidä viedä.

Koirapuistossa ei tule heitellä keppejä tai kiviä, eikä sinne pidä tuoda omia leluja tai ruokaa, joista koirille voi tulla kiistaa.

Kukin koiranomistaja vastaa ensisijaisesti omasta koirastaan. Eläimiä ei koskaan saa jättää koirapuistoon yksin tai vartioimatta.

Ihanteellinen koirapuistokokemus on sellainen, jossa tasavertaiset koirat leikkivät iloisesti keskenään. Siellä ei kiusata, tapella, rähjätä, astuta eikä ahdistella ketään.

Koirien leikit saattavat näyttää hurjiltakin, ja silti niillä on hauskaa keskenään. Jos tuntuu siltä, että koira on jatkuvasti alakynnessä, on aika puuttua peliin. Samoin, jos koira hakeutuu omistajan jalkoihin.

Se, että koirista pääsee ärinää tai murinaa voi kuulua leikkiin. Se ei tarkoita sitä, että koira on vihainen. Välttämättä.

Ai niin, ja kyse on tosiaan koirapuistosta. Muita elukoita sinne ei siis pidä viedä.