Pysytään kotisohvilla

Tänä vuonna joulu on erilainen kuin aiempina vuosina koronapandemian vuoksi. Mutta on kuitenkin monia pysyviä ja tärkeitä perinteitä, joista ei tänäkään jouluna tarvitse tinkiä.

Jouluna monilla on tapana käydä hautausmailla viemässä kynttilä läheisten haudoille. Happihyppely raikkaassa ulkoilmassa on ihan ok, kunhan pitää turvaetäisyyden toisiin kulkijoihin.

Joulukirkkoon puolestaan pääsee kätevästi omalta kotisohvalta käsin, sillä seurakunnat lähettävät jouluhartauksiaan ja joulukirkkojaan verkossa seurakuntien Facebook- ja YouTube-kanavilla.

Joulumusiikkia on tarjolla yllin kyllin. Televisiosta voi katsoa joulurauhan julistuksen ja muita jouluisia ohjelmia. Ystäville ja sukulaisille voi soittaa tai ottaa videopuhelun.

Joulunaika ja uusi vuosi on koronan suhteen vielä arvoitus, jonka ratkaisuun me kaikki voimme yhdessä vaikuttaa.

Tänä jouluna lähimmäisen arvostusta voi osoittaa myös niin, ettemme vie tartuntaa vahingossa vierailulla sukulaisille ja tuttaville, vaan siirrämme fyysistä tapaamista suosiolla myöhemmäksi.

Tilanne on koko valtakunnassa nyt hyvin herkkä, ja epidemiatilanteen laajamittainen äkillinen heikentyminen on täysin mahdollista.

Siksi jokaisen ihmisen on syytä noudattaa joulun aikana erityistä varovaisuutta ja huomioida viranomaisten antamat määräykset, suositukset ja ohjeet.

Riskiryhmien rokotukset alkavat näillä näkymin heti joulun jälkeen, joten koitetaan tsempata vielä vähän aikaa.

Rauhaisaa joulunaikaa kaikille Viiskunnan lukijoille!