Purkaa vai säilyttää?

Alavuden kuntapolitiikan kuumin peruna tuntuu tänä syksynä olevan kaupungintalon kohtalo. Tai onhan viime päivinä kohistu kaupungin ostamista maitokannuista, mutta niistä valtuutettujen on turha enää jälkikäteen itkeä, kun ovat itse lisämäärärahan kannukauppaan hyväksyneet.

Alavuden kaupunginhallitus on asettanut suunnittelutoimikunnan pohtimaan kaupungintalon tulevaisuutta: korjataanko vanhaa vai rakennetaanko uusi. Toimikunnan tehtävänä on linjata, mitä tiloja rakennetaan sekä missä järjestyksessä ja millä aikataululla ne toteutetaan.

Alustavan aikataulun mukaan toimikunta tekee esityksensä kaupunginhallitukselle lokakuun loppuun mennessä.

Vuonna 1975 valmistuneen kaupungintalon on todettu jo vuosia sitten vaativan kunnostamista. Viime vuosina siellä on ollut myös merkittäviä sisäilmaongelmia, joiden vuoksi siellä työskennelleistä 70 henkilöstä lähes puolet on joutunut siirtymään väistötiloihin. Myös tilanpuutteen vuoksi henkilöstöä on siirtynyt muihin toimitiloihin.

Alavuden valtuutetuista löytyy sekä uuden kaupungintalon rakentamisen että nykyisen korjaamisen kannattajia. Osa tuntuu suhtautuvan asiaan varsin intohimoisesti. Esimerkiksi Jari Latvala uhkaa hastattelussa, että muuttaa kirjoille toiselle paikkakunnalle, jos valtuusto päättää rakentaa uuden talon.

Kun teimme keväällä Viiskunnan nettisivuilla kyselyn kaupungintalon kohtalosta, 65 prosenttia vastaajista oli uuden talon kannalla. 25 prosenttia toivoi, että vanha talo puretaan, mutta tilalle ei rakenneta uutta. Pitääpä laittaa nettiin pystyyn uusi kysely ja katsoa, ovatko kuntalaisten mielet muuttuneet.

Pääset vastaamaan uuteen kyselyyn tästä.