Pidetään vauhtia yllä!

Nyt on hienoa olla töissä paikallislehdessä nimenomaan täällä Kuusiokuntien alueella. Sekä tämän että tulevan viikon uutisaiheita katsellessa ei voi sanoa, että seutukuntamme polkisi paikallaan.

Viikonvaihteessa Ähtäri on pandojen ansiosta valtakunnallisen ja osin kansainvälisenkin huomion kohteena. Epäilenpä, että se on toimittajallekin tunteellinen hetki, kun pääsee lauantaina näkemään Lumin ja Pyryn ensimmäisen kerran.

Pandat eivät kuitenkaan ole alueemme ainoa iso uutinen. Tässä lehdessä kerromme myös Alavuden Tilaementistä, joka aloittaa toimintansa entisen Puunjalostustehtaan tiloissa. Puukerrostaloja huoneistomoduleista rakentava tehdas on hieno kokonaisuus, joka yhdistää paikallista puusepänteollisuuden ja rakentamisen osaamista.

Kolmas suuri uutinen kuului maanantaina Kuortaneelta, kun kunnanvaltuusto hyväksyi suunnitelmat jalkapallohallin rakentamisesta Urheiluopistolle. Isoon investointiin liittyy omat riskinsä, mutta jalkapallo vahvistaa sekä Kuortaneen lukion, valmennuskeskuksen että opiston asemaa.

Kaikki kolme hanketta osoittavat, että alueellamme on nyt todellakin tekemisen meininkiä.

Taloudellisesti isoihin hankkeisiin liittyy riskejä. Jos suunnitelmat eivät toteudu odotetusti, voi siitä tulla yrittäjille tai kuntalaisille iso lasku. Epäonnistumisen pelon ei kuitenkaan saa antaa lamaannuttaa. Jos kukaan ei ota riskiä, ei ole myöskään mahdollisuuksia suuriin onnistumisiin.

Olen ylpeä alueemme yrittäjistä ja kuntapäättäjistä, jotka ovat uskaltaneet tehdä suuria päätöksiä. Tuollaisilla päätöksillä voidaan estää se, että jäisimme hiljaa hiipuvaksi seutukunnaksi, josta viimeinen lähtijä sammuttaa valot. Pidetään vauhtia yllä!