Paljon onnea naiskiekko!

Eilen keskiviikkona Alavudelle tuli olympiamitali. Alavuden Peli-Veikoissa kiekkoilu-uransa aloittanut, nyttemmin Oulun Kärpissä pelaava Saila Saari oli mukana Etelä-Korean olympialaisissa pronssia voittaneessa naisten jääkiekkojoukkueessa.

Saila Saari oli Pyenongchangissa toteuttamassa pitkäaikaista haavettaan. Paikka Suomen olympiajoukkueessa oli hänelle unelma, joka oli lähellä toteutua jo neljä vuotta sitten. Silloinkin alavutelainen oli ehdolla joukkueeseen, mutta jäi sen ulkopuolelle kalkkiviivoilla. Nyt unelmasta tuli totta ja kruunuksi tuli vielä hieno olympiapronssi. Ennestään Saarella on aikuisten MM-pronssi.

Suomen naisten kiekkojoukkueessa on monia taitavia yksilöitä. Valtakunnallisesti lajin arvostus on valitettavasti vielä lapsenkengissä.

APV on tehnyt hienoa työtä tyttökiekossa jo vuosien ajan. Se on mahdollistanut myös Saila Saaren nousun maajoukkueeseen. Toki tärkeintä on pelaajan itsensä halu menestyä ja tehdä töitä, mutta myös seuralla on tärkeä roolinsa kannustajana ja mahdollisuuksien luojana.

Myös Kuortaneen urheilulukio ja valmennuskeskus ansaitsevat onnittelut tuoreesta olympiapronssista. Sielläkin tehdään hienoa työtä sen eteen, että naisten maajoukkueen pitkäaikaisille luottopelaajien tilalle löytyy tulevaisuudessa nuoria korvaajia. Tälläkin kertaa mitalijoukkueessa oli mukana kaksi Kuortaneella opiskelevaa ja harjoittelevaa pelaajaa sekä tuttuja nimiä aiemmilta vuosilta.

Olympiapronssi antaa varmasti lisää potkua suomalaiselle naiskiekolle. Sitä saadaan myös vuoden päästä olevista MM-kisoista, joiden isäntä- tai tässä tapauksessa pikemminkin emäntämaana toimii Suomi.

>>>>>>> Stashed changes