Ovatko pandat liian kallis lahja?

Ähtärin talous ja pandat ovat päässeet viime päivinä valtakunnan otsikoihin asti. Ähtärin kaupunkia on ravisteltu ministeriön ja viimeksi korkeimman hallinto-oikeuden suunnalta oikein kunnolla. Kaupungin ja eläinpuiston talous on saatava kuntoon tai pandat lentävät takaisin Kiinaan. Se on tulos tai ulos.

Kumpikaan edellä mainituista ei käy sormia napsauttamalla. Kummankin ehdon täyttymiseen on pitkä matka. Ähtärin taloutta tuskin saadaan kuntoon nopeasti. Mutta riittävätkö näytöt siitä, että parempaan suuntaan ollaan menossa? Eikä pandojakaan saada kovin helposti lentokoneen kyytiin, siihenkin on vielä pitkä matka.

Pandat ovat Kiinan lahja 100-vuotiaalle Suomelle eli pitäisikö valtion nyt todeta, että kiitos lahjasta, mutta se oli meille aivan liian kallis.

Entä mitä palauttaminen tekisi Kiinan ja Suomen suhteille?

Nyt Suomen ja Kiinan pandayhteistyön maksumieheksi on nimetty pikkuruinen maaseutupitäjä. Maaseutu on ollut maksajana ennenkin. Niin, mutta kun se itse tahtoi, toteaa moni.

Kohtuuttomalta tuntuu Ähtärin saama julkisuus nyt, kun noustaan koronasta ja eläinpuistokin on ollut kiinni. Aikaa näyttöihin pitäisi saada paljon enemmän.

Nyt tarvitaan uskoa ja sisua sekä Lumia ja Pyryä. Vedä Lumi kauneudellasi turistit Ähtäriin ja Pyry ahmi bambuasi hyvällä omallatunnolla. Kyllä tästä vielä noustaan. Onhan eläinpuisto ollut Ähtärissä jo vuodesta 1973 lähtien ja se on kestänyt yhden Mini-Suomenkin romahduksen.

Kaikesta huolimatta: oikein hyvää ja kaunista juhannusta kaikille Viiskunnan lukijoille lähellä ja kaukana!