On tullut aika muutoksen

Syksyn kääntyessä jouluun ilmassa on paljon muutosta. Alavudella ainakin kuntasektorilla näkyvin muutos on se, että pitkäaikainen kaupunginjohtaja Pekka Ala-Mäenpää jää kuunvaihteessa lomalle, jolta ei enää palaa töihin.

Yhtenä viimeisistä töistään Ala-Mäenpää oli valmistelemassa niin Kuusiolinna Terveyden osakkeiden kauppaa kuin linjaamassa Alavuden kaupungintalon tulevaisuutta. Ensimmäisen myötä alueemme kunnat saavat noin 19 miljoonaa euroa, ja jälkimmäinen tulee näkymään tavalla tai toisella Alavuden katukuvassa.

Itselleni tämä Viiskunnan numero on viimeinen, jonka vastaavana toimittajana lasken käsistäni. Yli yhdeksän vuoden matka Viiskunnan päätoimittajana on tullut päätökseen.

Tätä pääkirjoitusta kirjoitan Kanta-Hämeessä Janakkalassa, missä tulen jatkossa työskentelemään. Viikonvaihde on kulunut muuttotouhuissa, jotta joulukuun alussa olisi hyvä aloittaa uudessa työpaikassa.

Uskon, että viimeisistä työpäivistäni Viiskunnassa tulee tunteikkaat. Kun luovutan perjantaina työvälineeni ja avaimeni, pystyn tuskin välttämään kyyneleitä. Perjantaina näet päättyy elämässäni vaihe, joka on kestänyt yli 23 vuotta.

Tulin ensimmäisen kerran Viiskuntaan töihin elokuussa 1996. Siitä pitäen Viiskunta ja sen työyhteisö on ollut jollain tapaa osa elämääni, vaikka olenkin työskennellyt siellä sun täällä. Viiskuntaan on ollut aina mukava palata, kun minua on siellä tarvittu.

Uudesta työstä huolimatta kotini jää Alavudelle. Tulen siis liikkumaan levikkialueella jatkossakin, vaikkakin erilaisessa roolissa. Siksi nämä eivät ole jäähyväiset vaan toivomus siitä, että nähdään taas.

Ella Nurmi