Odotettu kotiinpaluu

Kolmen väistötiloissa vietyn vuoden jälkeen Kuismankartanon asukkaat pääsevät ensi viikolla muuttamaan takaisin kotiseudulleen Kuortaneelle. Tämä on varmasti ilouutinen niin vanhuksille kuin heidän omaisilleen, kuten myös hoitajille, jotka ovat joutuneet kulkemaan pitkää työmatkaa.

Vanhan Kuismankartanon markille rakennettu uudisrakennus tarjoaa viihtyisät ja valoisat sekä ajanmukaiset tilat 30 vanhukselle. Tilavien huoneiden ikkunoista voi ihastella joko järvinäkymää tai seurata pihalla liikkuvia ihmisiä. Ulkoiluun on tarjolla kolme terassia, joissa voi ulkoilla turvallisesti ja joihin pääsee myös pyörätuolilla.

Huoneiden sisustuksessa on otettu huomioon käytännöllisyys ja vanhusten erityistarpeet. Jokaisesta huoneesta löytyy omat wc-tilat ja niissä asioimista on helpotettu tehostevärin avulla.

Yhdyskäytävään pääsee kätevästi hissillä. Viihtyvyyttä tuovat myös sauna, tilava pesuhuone sekä toimivat yhteistilat.

Nyt, kun vanhusten asumisasiat on saatu kuntoon, on Kuortaneella aika siirtää katse lapsiin ja nuoriin.

Kunnan suurin investointi tulevana vuonna on uuden Alvarin koulun rakentamisen aloittaminen. Siihen on ensi vuodelle varattuna kaksi miljoonaa ja seuraavan vuoden taloussuunnitelmassa 3,5 miljoonaa. Uuden 150 oppilaan alakoulun on määrä valmistua kesällä 2021.

Myös Kuortaneen lukion laajennus valmistuu alkuvuodesta, minkä jälkeen lukioon mahtuu lähes 300 oppilasta. Lukiolle valmistellaan lisäksi uutta kehittämissuunnitelmaa.

Kuortane visioikin oleansa Etelä-Pohjanmaan paras asuinkunta vuonna 2025.