Nyt se työ vasta alkaa

Kuntavaalit on nyt taputeltu. Äänestäjät ovat valintansa tehneet ja uusien valtuustojen kokoonpanot ovat suht’ koht’ selvillä. Voimia verottanut vaalityö on tehty ja kaikki ovat kaikkensa antaneet. Kansa on puhunut, pulinat pois, totesi Johannes Virolainenkin aikoinaan.

Vaikka tästähän se työ vasta alkaa. Vanhat valtuustot tosin kokoontuvat vielä kerran päättämään asioista perjantaina Kuortaneella ja maanantaina Ähtärissä, mutta sen jälkeen Kuusiokuntienkin kuntapolitiikassa koittaa kesätauon aika.

Uudet valtuutetut pääsevät tositoimiin sitten elokuussa.

Uudet valtuutetut – etenkin Kuortaneelle valitut nuoret sellaiset – tuovat mielenkiintoa ja eloa kuntapolitiikkaan.

Kovasti toivottavaa uusissa valtuustoissa olisi myös aiempaa sopuisampi päätöksenteko ja yhteen hiileen puhaltaminen, mitä myös lehden sivuilla haastatellut konkari, maakuntaneuvos Lasse Anttila sekä kuntapolitiikassa tuore kasvo, Alavuden ääniharava Marko Vainionpääkin lähes yhdellä suulla peräänkuuluttavat, vaikka eri puolueita edustavatkin.

Kuntavaalien ansiosta valtuustoihin saataneen syksyllä myös monia uusia nuijan heiluttajia, sillä puheenjohtajisto näyttää nyt vaihtuvan kaikissa levikkialueen kunnissa.

Ainakin paikallislehden toimittajien näkökulmasta myönteistä korona-ajassa on ollut se, että valtuustokokouksia on voinut nyt seurata kätevästi etänä joko kotoa tai toimituksesta käsin. Tälle käytännölle toivomme jatkoa vastakin.

Hyvää kesää ja alkavaa lomakautta kaikille kuntapolitiikkaa seuraaville, mutta myös kaikille muille Viiskunnan lukijoille!