Nyt ei saa jäädä kiinni rahasta

Joonas Riikilän onnistuminen sunnuntaina Haapajärvellä kirjoitti uuden luvun Alavuden, ja koko seutukunnan, pesäpallohistoriaan. Nurmon Jymyn kasvatti sinetöi APV:n miesten edustusjoukkueelle nousumahdollisuuden pesäpallon toiseksi korkeimmalle sarjatasolle ykköspesikseen.

Joukkue voitti päättyneellä kaudella yhtä lukuun ottamatta kaikki ottelunsa. Pesäpallojaoston puheenjohtaja Tero Juurakko totesi joukkueen olleen suomensarjaan suhteettoman hyvä. ”Paperilla” joukkue ei tokikaan ollut noin ylivoimainen, mutta erinomainen yhteishenki teki siitä voittavan joukkueen. Se sai varmasti lisävoimaa myös katsojista, sillä urheilua seuraava yleisö on ottanut joukkueen ja pesäpallon aidosti omakseen.

Lähiviikot näyttävät, kuinka vahvasti Alavudella ja lähikunnissa uskotaan paikalliseen pesäpalloon. Sarjanousu nimittäin vaatii selvästi aiempaa vahvempaa taloudellista tukea.

Tiettävästi yksikään alavutelainen miesjoukkue ei ole aiemmin päässyt lajinsa toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Siksi tuntuisikin oudolta, jos sarjanousu kaatuisi tukijoiden puutteeseen.

Tuntuu siltä, että pesäpallojaostossa osataan voiton huumasta huolimatta pitää ihailtavasti jalat maassa ja järki mukana. Tero Juurakon äänensävy oli hyvin painava, kun hän totesi, ettei ykköseen lähdetä velkarahalla. Nousu ei saa vaarantaa myöskään seuran junioritoimintaa.

Junioritoiminta on yksi syy, miksi nousun soisi toteutuvan. Vaikka ratkaisupeleissä ei APV:n omia junioreita vielä ollutkaan, lähivuosina heitäkin olisi varmasti nousemassa edustusjoukkueeseen, kunhan polku on selvä.

Tarkennus 11.9.

Viime viikon pääkirjoituksessa kirjoitettiin APV:n pesäpallomiesten lunastamassa sarjapaikasta Ykköspesiksessä. Pääkirjoituksessa arveltiin, ettei mikään muu alavutelaisjoukkue ole päässyt lajissaan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

Se on kuitenkin väärä tieto, sillä APV Futsal on pelannut kaksi kautta I-divisioonassa. Sitä tarkkaavainen lukija ei kertonut, milloin se on tapahtunut.