Mikä kesä!

Keskikesän tapahtumarulianssi pyörähtää todenteolla käyntiin huomenna perjantaina, kun Alavuden keskustassa alkavat perinteiset Ryskööt. Jo viikon päästä Ähtärissä on Riikunmarkkinat ja Kuortaneen Terwaviikko ja Kuhinatkin ovat jo aivan kulman takana. Lisäksi on jos jonkinlaista konserttia, tansseja, näytelmää ja muuta kesäistä tapahtumaa.

Tapahtumia on tarjolla, mutta kaikille niihin osallistuminen ei ole helppoa tai ehkä lainkaan mahdollista. Syynä voi olla vaikkapa kulkupelin puuttuminen, mikä tekee liikkumisesta hankalaa. Kaikki eivät halua myöskään lähteä liikkeelle yksin ja jäävät sopivan seuran puuttuessa kotiin.

Se on ystävän huomioimista, että tarjoaa vanhukselle tai naapurille kesätapahtumaan seuraa tai kyydin. Se hetki voi olla kesän tärkein niin auttajalle kuin avun saajallekin.

Uskoisin, että seutukuntamme kesässä löytyy jokaiselle jotakin mielekästä tekemistä tai paikkoja ja tapahtumia käytäväksi. Kesä, ja lomakausi, tuo tullessaan myös ihmisiä, joita ei talvisaikaan seutukunnallamme tapaa. Ja ilahduttavan paljon alavutelaiset, kuortanelaiset ja ähtäriläisetkin liikkuvat kesätapahtumissa naapurikunnissa.

Kesä on myös aikaa, jolloin pysähtyminen on enemmän kuin suotavaa. Pysähdy siis katsomaan kaunista kukkaa, haistelemaan vastaleikattua ruohoa, kuuntelemaan aaltojen liplatusta tai lintujen laulua. Istahda hetkeksi ulos ja kulauta kuppi juomaa tai herkuttele jäätelöllä, tuoreilla mansikoilla tai pidä kiireettömät lettukestit.

Ota ilo irti auringosta, kesäsateesta ja, jos suinkin mahdollista, myös itikoista, sillä nyt on kesä.