Lukeminen kannattaa aina

Otsikon vanha slogan pitää kutinsa aina vaan. YK:n kansainvälistä lukutaitopäivää vietetään jälleen ensi tiistaina 8. syyskuuta. Tänä vuonna juhlistamme sitä osallistumalla Lasten ja nuorten säätiön järjestämään Read Hour -kampanjaan.

Sen kunniaksi Viiskunnan verkkojutut ovat avoinna kaikelle kansalle lehden ilmestymispäivänä eli ensi viikon torstaina 10. syyskuuta. Lukutaitoteema näkyy vahvasti myös lehden sisällössä.

Kampanja nostaa esiin lukemisen tasa-arvoisuutta ja lukutaidon merkitystä. Se haluaa kannustaa erityisesti nuoria lukemisen pariin.

Lukemisen lisäksi myös kirjoittaminen on tärkeää. Taidot tukevat toisiaan. Hyväksi kirjoittajaksi tulee harrastamalla kirjallisuutta eli lukemalla ja kirjoittamalla itse paljon ja erityyppisiä tekstejä.

Myös medialla on keskeinen rooli nuorten lukutaidon tukemisessa. Median monipuolinen käyttö vahvistaa tutkitusti lukutaitoa.

Viiskunta on tänä syksynä mukana myös Sanomalehtien liiton järjestämässä Sinun tarinasi on meidän juttumme -tarinakilpailussa, joka on suunnattu alle 16-vuotiaille lukijoillemme.

Valtakunnallisen tarinakilpailun aiheena on elämäni onnellisin hetki. Kilpailuun voi osallistua joko lyhyellä noin 800 merkin mittaisella tekstillä tai noin minuutin mittaisella videolla. Parhaat tarinat julkaistaan lehdessä sekä Viiskunnan nettisivuilla.

Toivottavasti mahdollisimman moni alueemme nuori innostuu tästä! Kilpailun sisällöstä kerromme lisää somekanavillamme sekä ensi viikon lehdessä.