Lakonuhka tuntuu Viiskunnassa

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU antoi pari viikkoa sitten lakkovaroituksen, jos työnantajan kanssa käytävissä työehtosopimusneuvotteluissa ei päästä sopuun. Mikäli työtaistelutoimenpiteeseen turvaudutaan, lakko alkaisi ensi viikon maanantaina eli 11. marraskuuta.

Työntekijäliiton ilmoituksen mukaan postinjakelu, käsittely ja kuljetus pysähtyvät kahdeksi viikoksi. Lakon piirissä olisi noin 9 000 työntekijää. PAU on ilmoittanut olevansa valmis myös lisälakkoihin. Se on pyytänyt myös muilta SAK:n liitoilta tukea työtaistelulleen.

Jos lakko ensi maanantaina alkaa, se vaikuttaa myös Viiskunnan tilaajiin ja ilmoittajiin.

I-Medioissa on mietitty kuumeisesti, miten voisimme varmistaa sen, että voisimme palvella lehtiemme asiakkaita mahdollisimman hyvin mahdollisesta lakosta huolimatta. Yhtenä keinona on se, että verkkosivumme ovat lakkoviikkojen ajan kaikkien luettavissa ilman kirjautumista.

Osa alavutelaisista ja kuortanelaisista saa paperilehden lähes normaalisti lakosta huolimatta. Alueilla, joille jakelu on mahdollista järjestää, lehti jaetaan kaikkiin talouksiin. Muille alueille ei paperilehteä ole lakon aikana valitettavasti mahdollista toimittaa.

Lakonuhka vaikuttaa myös lehden painoaikatauluun. Siitä johtuen valmistettavien ilmoitusten jättöaika on jo tänään torstaina ja muunkin ensi viikon lehteen haluttavan materiaalin pitää olla meillä Viiskunnassa jo maanantaiaamuna.

Lakonuhasta huolimatta toimitus tekee töitä normaalisti ja julkaisee juttuja Viiskunnan verkkosivuilla pitkin viikkoa. Tuli postilakko tai ei, itsensä voi pitää ajantasalla vierailemalla säännöllisesti osoitteessa www.viiskunta.fi.