Kun pyöräily on mukavaa

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään ensi lauantaista alkaen teemalla Tervetuloa pyöräilijä. Pyöräilyharrastus onkin vilkastunut uuteen kukoistukseen Suomessa.

Kyseessä on pyöräilykuntien verkoston koordinoima valtakunnallinen kampanja, jossa vuosittain sadat eri toimijat tuovat esille pyöräilyn iloa ja monimuotoisuutta tapahtumissa ja muissa aktiviteeteissa eri puolilla maata.

Tämän vuoden pääteeman mukaisesti keskiössä on se, että pyöräilijä kokee olevansa tervetullut eri liikenneympäristöissä ja palveluiden käyttäjänä.

Erityistä huomiota halutaan kiinnittää siihen, miten turvallisia, sujuvia ja miellyttäviä väylät ovat eri-ikäisille polkijoille koulu-, työ- ja vapaa-ajanmatkoilla.

Pyöräilyviikko sisältää erilaisia teemapäiviä, joiden kautta avautuu koko pyöräilyn riemastuttava monimuotoisuus. Pyöräily on terveellinen ja hauska tapa kulkea, ja se soveltuu lähes kaikille.

Pyöräliikenteen investoinnit ovat kasvaneet viimeisen parin vuoden aikana merkittävästi. Viime vuonna valtio myönsi kunnille pyöräliikenteen kehittämiseen ja parantamiseen 31,5 miljoonaa euroa ja tänä vuonna tukea on saatavissa 28,5 miljoonaa euroa.

Toimiva ja sujuva infrastruktuuri on ehdoton edellytys pyöräliikenteen kasvulle, mutta toimia tarvitaan joka tasolla. Merkityt ja laadukkaat pyöräpysäköintialueet sekä mahdollisuus sähköpyörän akun lataamisen ovat tekijöitä, jotka merkitsevät.

Myös hyvät kokemukset pyöräily-ympäristöistä ja palveluista kannustavat jatkamaan harrastusta ja jakamaan pyöräilyn iloa myös muille.