Korona kiusaa juhlijoitakin

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin mukaan keskussairaalasta on jouduttu siirtämään yksittäisiä koronapotilaita toisiin sairaaloihin tehohoitoon. Tehohoidon kapasiteetti on nyt äärirajoilla monin puolin maata. Syynä ovat viikoittaisten koronatartuntojen suuri määrä sekä sairaalahoidon kuormitus.

Koronapotilaiden hoitamiseksi Seinäjoen keskussairaalassakin on jouduttu supistamaan kiireetöntä toimintaa. Ilkka-Pohjalaisen uutisen mukaan ainakin yhden leikkaussalin toiminta on ajettu alas.

Koronaan sairastuneita on nyt kaikissa ikäryhmissä. Rokottamattomuus on ollut keskeinen syy koronapotilaiden tehohoidon tarpeeseen.

Tällä hetkellä kaikki sairaalahoitoa tarvitsevat koronapotilaat ovat rokottamattomia. Hoitohenkilökuntaa tilanne luonnollisestikin turhauttaa.

Hieman pienentyneet tartuntamäärät ovat alentaneet alueen ilmaantuvuuslukua, mutta samaan aikaan epäselviä tartuntoja on jo lähes viidennes kaikista tartunnoista, mikä kielii siitä, että tauti leviää väestössä hallitsemattomasti.

Perheiden lisäksi tartuntoja on tullut yksityisjuhlista sekä työpaikoilta, koulusta, harrastuksista ja muista sosiaalisista kontakteista. Deltamuunnos tarttuu erittäin helposti.

Tiukentuneet kokoontumisrajoitukset ovat saaneet aikaan sen, että juhlia ja kokoontumisia on jouduttu taas siirtämään tai perumaan. Näin kävi meillä esimerkiksi Kuortaneen Kunnon 100-vuotisjuhlille, jotka oli tarkoitus järjestää sunnuntaina.

Harmillista, mutta terveysasioilla ei käy leikkiminen. Ensi vuonna uusi yritys!