Kesäkissa saisi jo olla historiaa

Suomalaiset äänestivät äskettäin Alavuden seudun eläintiimin korona-ajan vapaaehtoistyön sankariksi.

Voitto äänestyksessä tiesi myös sitä, että tiimi saa Nosto-käteisautomaattien lahjoittaman 10 000 euron palkinnon. Alavuden seudulla toimiva vapaaehtoisten yhteisö sai 31 prosenttia kaikista annetuista äänistä. Yleisöäänestyksessä kansa antoi lähes 9 000 ääntä.

Hyvällä tahdolla pääsee jo pitkälle monessa asiassa, mutta eläinten vastuullisessa hoidossa tarvitaan rahaakin. Tämän tietää jokainen, jonka kotona tassuttaa, ui, visertää tai vaikkapa matelee lemmikkieläin.

Osa eläintiimin tärkeää työtä on huolehtia niistä eläimistä, joiden elämä ei ole aina ollut pelkkää päivänpaistetta ja pehmoisessa kopassa köllöttelyä.

Rokottaminen, leikkaaminen, matolääkitys ja vaikkapa turkin hoitaminen sisäsiistiin kuntoon eivät ole ilmaisia toimia.

Kissojen arvostus ei valitettavasti ole lainkaan samalla tasolla kuin koirien. Arvioiden mukaan maassamme hylätään joka vuosi jopa 20 000 kissaa. Niistä moni lienee niitä kuuluisia kesäkissoja, joiden soisi olevan jo mennyttä aikaa.

Jos tai kun leikkaamaton kotikissa päästetään ulkoilemaan vapaasti, seurauksena on äkkiä villikissapopulaatio, joka elää niin kuin nyt sattuu elämään, kenenkään niistä vastuuta kantamatta.

Onneksi eläimillä riittää ystäviä. Eläinsuojeluyhdistys Rekku Rescue puolestaan pitää maatiaiskissojen leikkauspäivän Töysässä tulevana sunnuntaina. Vähävaraisetkin kissanomistajat saavat palvelua pienellä omavastuuhinnalla. Samalla kissalle voi hankkia rokotuksen sekä rekisteröidyn mikrosirun maksutta.