Kesä avasi rajoituksia

Kesäkuu toi tullessaan helpotusta tavallisten ihmisten korona-arkeen, kun kirjastot, ravintolat, kahvilat ja liikuntapaikat avasivat ovensa.

Monelle se merkitsi paluuta työpaikalle pitkän etätyöputken tai lomautusjakson jälkeen, mutta vielä on monia aloja, joilla etätyösuositus on voimassa. Myös Viiskunnan toimituksessa jatketaan varovaista linjaa näillä näkymin elokuun puoliväliin asti.

Kulunut viikko on ollut toimituksessa tavallista kiireisempi. Alavuden nuorisoseurantalon järkyttävä palo työllisti meitä jo sunnuntaina, kuten myös tämän käsissäsi olevan 40-sivuisen kesälehden tekeminen.

Alkanut viikko toi kuitenkin tullessaan myös mukavia uutisia: esimerkiksi sen, että Alavudelle perustetaan kaupunginteatteri. Siinäpä uutinen, jota ei ihan joka päivä pääsekään kertomaan.

Hankkeen primus motorina on toiminut viime syksynä kaupunkiin palkattu tapahtumatuottaja Fanniina Tuomola. Hankkeesta ja Fanniinan ajatuksista voit lukea niin ikään tästä lehdestä.

Suuret kesätapahtumat jäävät tänä vuonna toteutumatta, mutta tilalle on syntymässä kovaa vauhtia muita, pienempiä tapahtumia. Ja jos ja kun syksyyn asti jaksaa odottaa, niin sitten varmasti pääsee jo nauttimaan myös isommista konserteista ja tapahtumista. Uskotaan ja toivotaan niin.

Käyttäydytään fiksusti ja pysytään terveinä. Kesä on kuitenkin kesä, ja Suomen kesä aivan erityisen ihana ja aina yhtä ainutlaatuinen viettipä sen sitten mökillä tai kaupungissa.

Onni yksillä, kesä kaikilla!