Järkipäätös varmaankin

Viikonloppuna tuli tieto huhtikuun kuntavaalien siirrosta alkukesään. Aluksi harmitti aika lailla, mutta mitä enemmän asiaa on märehditty, sitä järkevämmältä siirto tuntuu.

Vaalien siirtoa myöhäisempään ajankohtaan puoltaa ennen kaikkea se, että parin kuukauden päästä suuri osa riskiryhmäläisistä on jo rokotuksensa saanut.

Lisäaika tarjoaa kunnille mahdollisuuden järjestellä oikeasti turvallisia vaaleja varsinkin nyt, kun koronatilanne näyttää taas pahenevan. Voidaan miettiä esimerkiksi ulkona äänestämisen mahdollisuuksia.

Järkipäätös on myös se, että ennakkoäänestysaikaa pidennettiin kahteen viikkoon.

Lehdelle uusi aikataulu merkitsee niin ikään uusia askelmerkkejä. Jo sovittu vaalikaranteeni siirtyy myöhemmäksi, se alkaa yhtymän lehdissä vasta noin kolme viikkoa ennen vaaleja. Tällä viikolla on toimituksen sähköpostiin jo tipahdellut ehdokaslistoja osasta levikkialueen kuntia. Perkaamme niitä tarkemmin ensi viikon lehdessä.

Puolueilla on nyt mahdollisuus täydentää ehdokaslistojaan toukokuun alkuun saakka. Ne saavat lisäaikaa rakentaa kampanjoitaan ja suunnata viestejään eri äänestäjäryhmien tarpeiden mukaisesti. Myös lehdelle avautuu mahdollisuus käsitellä vaalien alla keskeisiksi nousevia teemoja kattavammin.

Levikkialueen ehdokkaiden napakoita kirjoituksia ajankohtaisista asioista otetaan toimituksessa mielellään vastaan. Julkaisemme niitä oman Kuntavaalit 2021 -vinjetin alla. Muistetaan kuitenkin pitää keskustelu vaalien ympärillä asiallisena ja arvokkaana. Pyritään siihen, että vaikka asiat kenties riitelevät, niin ihmisten ei tarvitse niin tehdä.