Jännitys huipussaan

Hallitusohjelma on julkistettu ja siitäkin saisi monta pääkirjoitusta, mutta juuri nyt ei pysty muuta ajattelemaan kuin tulevaa puolustusministeriä. Viiskunnassa ja alueella Keskustan ministerilistaa odotettiin keskiviikkona kuin kuuta nousevaa.

Ähtäriläisen kolmannen kauden kansanedustajan Mikko Savolan nimi on noussut eri medioissa esiin, kun on ennustettu salkkujakoa ja siinä erityisesti puolustusministerin pestiä.

Osa ennusteista on politiikan toimittajilla ja politiikoilla mennyt kohdalleen, osa ei, ja yllätyksiäkin on tullut, esimerkiksi työministeri Timo Harakan kohdalla. Mutta hänet tunnetaankin siitä, että mies ottaa ruudun hyvin haltuun. Yllätys oli myös SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin kieltäytyminen ministerinsalkusta.

Vatsaa vääntää ja peukku on sinisenä, vai pitäiskö sanoa vihreänä, kun miettii, mitä jos. Mitä kaikkea ministeriys toisi alueelle?

Mieleen muistuvat ministerit Veikko Pihjalamäki Kauhavalta sekä tietysti Eino Uusitalo. Uusitaloa muistellaan seudulla lämmöllä varsinkin tänä päivänä jolloin alueella ajetaan kuoppaisia teitä.

Savola on kunnostautunut ratapuolella ja onhan puolustusministerin kaudella tulossa hävittäjien hankintakin. Eli merkittävästä ministerikaudesta on kyse.

Savola on ollut kansanedustaja vuodesta 2011 ja istunut puolustusvaliokunnassa. Hän on ollut myös Naton parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan jäsen. Suomen Reserviläisliiton puheenjohtajana Savola vaikutti vuosia.

Kun luet tätä, valinnat on tehty, valitettavasti tieto niistä ei tähän lehteen ehtinyt.