Hienot messut – taas kerran

Yrittäjäyhdistysten, Alavuden Kehityksen ja kaupungin yhteinen voimainponnistus, Yrittäjät Areenalla -messut ovat onnellisesti ohi. Oli hieno huomata, että tapahtuma kiinnosti kaikenikäisiä vauvasta vaariin. Aktiiviset eläkeläiset kuuluvat tavallisestikin tämäntyyppisten tapahtumien kävijöihin, mutta mukana oli myös ilahduttavan paljon lapsiperheitä.

Syy lapsiperheiden ja koululaisten runsaaseen osanottoon löytyy messujen ohjelmasta. Sekä Tanhupallo että tubettaja Roni Back kiinnostivat juuri tätä kohderyhmää, mutta he olivat mielenkiintoisia vieraita myös vähän vanhemmalle messuyleisölle.

On pakko sanoa, että Alavudella osataan järjestää hyvät messut. Järjestelyjen onnistumisesta kertoo yleisöennätys, joka oli lähes 5000 kävijää.

Lauantai-iltapäivän yleisöryntäys ja siitä johtunut pitkä lippujono toki saattoivat raastaa joidenkin jonottajien hermoja. Jono saatiin kuitenkin purettua melko sujuvasti, kun lipunmyyjät siirtyivät myymään lippuja myös jonoon. Lakiantien katkaiseminen tulvaveden takia sunnuntaina ei sekään pilannut messutunnelmaa.

Jo ensimmäisillä Yrittäjät Areenalla -messuilla huhtikuussa 2009 ohjelmassa oli ministerivieras, musiikkia ja muotinäytös, sekä tietysti myös laaja joukko näytteilleasettajia. Kaava on osoittautunut toimivaksi ja sitä noudatettanee myös kolmen vuoden päästä, kun todennäköisesti järjestetään seuraavat Yrittäjät Areenalla -messut.

Ennen uuden tapahtuman suunnittelua järjestelyorganisaatio voi kuitenkin huokaista tyytyväisenä, kirjata ylös nyt opitut uudet asiat vinkiksi seuraavaa kertaa varten ja nauttia hyvin sujuneista messuista. Niin ainakin me Viiskunnan osastolla päivystäneet olemme viime päivät tehneet.

>>>>>>> Stashed changes