Digiloikka on nyt otettu

Poikkeusolot ovat pakottaneet ihmiset opiskelemaan ja työskentelemään etänä. Lapsille ja nuorille digiloikan ottaminen on ollut helpompaa kuin opettajille ja vanhemmille, ovathan he aiemminkin olleet innokkaita ja osaavia nykytekniikan käyttäjiä.

Myös Viiskunnassa tänään julkaistavan uutisen mukaan etäopiskelu kouluissa on sujunut hyvin, mutta kavereita on monella ikävä.

Sama on vika etätyöpaikoillakin: moni kaipaa kollegojen kanssa vietettäviä yhteisiä kahvihetkiä, joissa huumori kukkii ja saa päästellä ulos ylimääräisiä höyryjä.

Kotitoimistoissa myös ergonomia on monella vähän sitä ja tätä. Jääkaappi viekoittelee vieraaksi vähän liiankin usein ja liikunta tahtoo jäädä vähälle, kun illoissakaan ei ole tavanomaisia rutiineja. Jos ei sitten satu omistamaan koiraa, joka on ulkoilutettava, satoi tai paistoi.

Alavudella Kirkkomännikön koululla on tehty kysely vanhemmille etäopetuksen onnistumisesta. Sen tulokset ovat rohkaisevia. Lisää henkilökohtaista yhteydenpitoa toivotaan, mutta tekniikka tuntuu toimivan.

Kysely on vielä käynnissä, joten sen tuloksia avaamme tarkemmin seuraavassa numerossamme.

Tulevana viikonloppuna vietämme pääsiäistä, joka on monella tapaa erilainen kuin normaalisti. Toivottavasti se tarkoittaa huoletonta ja kiireetöntä yhdessäolon aikaa mahdollisimman monessa kodissa.

Vältetään turhia kontakteja, pysytään kotioloissa, unohdetaan murheet hetkeksi ja nautitaan olostamme. Sen me olemme kaikki totisesti ansainneet!